Música

Música

Ibercamera Girona celebra la 18a (+1) edició amb un creixement d’un 39%

La temporada arrencarà el 15 de setembre amb el ‘Carmina Burana’ de La Fura dels Baus i entre els al·licients hi haurà ‘la Segona’ de Mahler a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Suècia

Ibercamera té de fa anys un públic fidel que ha refermat la passió per una programació que aposta per a grans orquestres i simfòniques combinat amb concerts de cambra de primer nivell com poques altres ciutats de l’Estat tenen a l’abast. Seria la divuitena temporada però els organitzadors, com un abonat els va fer recordar, han afegit un número més perquè ja que a l’any 1987 el grup Camera va fer un intent de plantar la llavor per la tradició filharmònica que no va fructificar fins anys més tard.

I no es poden queixar, ans el contrari, el creixement continu s’ha saldat amb un nou increment de públic, un 39% més que només ho poden qualificar d’espectacular. Essencialment, com detalla el seu president, Josep Maria Prat, espectadors joves, que ja portaven altres anys tastant part de la programació que els oferien. “És gràcies a aquest suport continuat i creixent de l’afició musical a la nostra Temporada que ens ha convertit en un referent del paisatge cultural de la ciutat”, declara Prat. El qual afegeix que “plegats, els aficionats d’Ibercamera hem aconseguit situar Girona en un lloc molt destacat del circuit simfònic internacional”.

I per aquesta, doncs, dinovena edició , el nou cicle que s’oferirà no defraudarà. Arrencarà com es va anunciar fa tot just uns dies amb el Carmina Burana de la Fura dels Baus, coprogramat amb Temporada Alta, el 15 de setembre. Un preludi abans no arribi ja el 17 de novembre l’esperat concert de danses hongareses a càrrec de Viviane Hagner (violí) i Lilit Grigoryan (piano). Pel 26 de gener es podrà gaudir de concerts de Mozart de amb sir András Schiff (director i piano), i el 23 de febrer la cinquena de Txaikovski a càrrec de l’Orquestra Simfònica WDR Colònia, amb direcció d’Andrés Orozco-Estrada.

La soprano Elionor Martínez i el pianista Olivia Zaugg oferiran un recital de lied el 9 de març, mentre la guitarrista Ana Vidovic interpretarà La mort i la donzella i peces de Schubert, Boccherini, Vivaldi i Mahler (30 de mar). Ignasi Cambra actuarà el 6 d’abril amb interpretant entre altres la Sonata de Schubert, i l’Orquestra Simfònica de Galícia la Simfonia del Nou Món, amb Jan Lisiecki al piano i la direcció de Roberto González-Monjas.

Ja a la recta final, dos grans plats forts. Per una banda, el Quartet de Mendelssohn interpretat pel Quartet Atenea (18 de maig) i, com a rúbrica final, la Segona de Mahler a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Suècia, amb acompanyament de l’Orfeó Català sota la direcció de Daniel Harding (27 de maig).

Tots els concerts tindran lloc a l’Auditori de Girona i la majoria a les set del la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.