Altres

Cultura

La Seu Vella de Lleida rep un 13% més de visitants

Les obres del Baluard posen al descobert fragments de construccions antigues de valor patrimonial

Un total de 102.026 persones han visitat o assistit a algun acte al conjunt monumental durant l’any 2023, el que suposa un 13% més respecte el 2022 quan van es van registrar 90.178 visites, segons les dades del Consorci del Turó de la Seu Vella, que valora “el notable increment” de l’assistència. L’oferta educativa, que inclou visites escolars, pedagògiques i teatralitzades, ha mantingut la mateixa línia amb resultats “satisfactoris” per l’increment de grups . L’any 2023 un total de 9.560 nens i nenes van visitar el Turó de la Seu Vella, respecte els 7.541 que ho van fer l’any 2022. Pel que fa al balanç de les activitats que s’ofereixen, es destaca l’ús de les visites amb audioguia, que permet accedir a una aplicació amb una sèrie de 16 àudios en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Les obres de reforma del Baluard del Rei, que forma part del recinte fortificat, es reiniciaran al setembre després de la descoberta a causa dels treballs d’importants fragments de construccions antigues de gran valor patrimonial del segle XVII i del segle XVII. Des del consorci s’ha sol·licitat una pròrroga a la Diputació de Lledia del conveni que suposa una aportació de 250.000 euros. Pel que fa al balanç d’altres obres de millora al conjunt monumental, destaca que a principis d’any es van reparar dos claus de volta que es trobaven en mal estat i properament se’n restaurarà una tercera volta.

D’altra banda, el Consorci està treballant amb l’objectiu d’aconseguir l’acceptació de la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco per part del Consejo de Patrimonio en la propera fase d’acceptació de candidatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia