Llibres

Cultura

Palau-solità i Plegamans estrena biblioteca sostenible amb una inversió de 6,3 milions

L’Alzina, la nova biblioteca de Palau-solità i Plegamans, ja està en funcionament. Es tracta d’un edifici singular per la seva arquitectura moderna –és cilíndric, lluminós i diàfan– i sostenible que allotja en 1.555 metres quadrats de superfície, dividits en dues plantes, la biblioteca i l’Arxiu Municipal. Les obres, amb un pressupost de 6,3 milions d’euros, van començar l’any 2021, després que el consistori impulsés el projecte el 2015 per potenciar l’oferta cultural del municipi. A través de diferents processos participatius, Palau-solità ha decidit el nom de l’equipament municipal, ha definit els usos que havia de tenir i ha triat el tema d’especialització del fons bibliogràfic.

La nova biblioteca estarà integrada en la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i allotja una col·lecció inicial de més de 23.000 documents. Amb aquesta obertura, la xarxa disposa de 235 biblioteques i 12 bibliobusos a la província de Barcelona.

Una des les singularitats de l’equipament és que té un fons especialitzat en energies renovables, natura i món rural, així com en centres d’interès en família i fons per a joves. A la planta baixa, hi ha un vestíbul que dona accés a un espai infantil, una zona jove, a l’auditori Lluís Ventura, a diferents aules d’estudi i una cafeteria. A la planta superior, hi ha l’espai general, una aula digital i més espais d’estudi. Un altre dels fets diferencials de l’equipament és l’ús de les energies renovables. Mitjançant plaques fotovoltaiques es produeix energia elèctrica, i s’utilitza l’energia geotèrmica per a la climatització de l’edifici.

L’Arxiu Municipal tindrà diferents espais més moderns i adequats al seu servei i un accés independent des de l’avinguda de Catalunya.

Per l’alcalde de Palau-solità, Oriol Lozano, el nou espai es convertirà en un punt d’unió de la ciutadania i un símbol del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia