Música

La cEllera de ter

Tot a punt per a la quarta edició del Festival Rizomes

Zurito, la gran sensació del toc de guitarra flamenca a Londres, s’afegeix a noms com Meritxell Neddermann, Los Sara Fontan, Meritxell De Soto, Mans O i Verushka entre altres

Del 22 al 24 de juny, al bosc de Can Ribes a La Cellera de Ter, arriba l’esdeveniment que advoca per un model de festival sostenible ecològicament interrelacionant música, arquitectura, instal·lacions artístiques, gastronomia i natura

Tot és a punt per a la celebració de Rizomes (RZM+), conegut anteriorment com Rizoma (RZM), una quarta edició nascuda des del col·lectiu RZM, que es durà a terme del 22 al 24 de juny al municipi de La Cellera de Ter. Un festival ecosistèmic en permanent evolució que busca assolir el menor impacte ambiental possible promovent un canvi real en la manera de concebre la cultura.

Rizomes va anunciar recentment una nova i última incorporació al seu line-up com és Zurito. El sextet liderat per Javi Pérez i Teresa Sardà és tota una sensació a Londres, ciutat on resideixen, gràcies a la seva manera de tocar la guitarra espanyola tradicional transitant pel psicodèlic, el rock i el jazz.

Ells compartiran protagonisme juntament amb els 25 artistes anunciats prèviament on destaquen noms com Meritxell Neddermann, Los Sara Fontan, Meritxell De Soto, Mans O, Secretos Profundos, Verushka, Levitation Orchestra, Ciutat, Garru, Kin’Gongolo Kiniata, St Frances, Lanav, Mirlo o Sami Sameer entre altres.

L’esdeveniment es configura com una comunitat efímera amb un consum mínim de recursos; una generació mínima de residus no biodegradables; i una contaminació mínima de l’aigua amb un respecte absolut per l’espai on es desenvolupa. Danyar al mínim l’entorn és el gran repte d’una organització que traça les seves línies mestres per aconseguir-ho a través de l’experimentació i el diàleg amb la natura.

Totes les infraestructures necessàries per a RZM+ –des dels lavabos, fins a la barra de bar, les dutxes o els espais per descansar– són construïdes des de zero gràcies a la col·laboració de diferents arquitectes, dissenyadors i artistes. S’aprofiten els arbres com a suport per a llums, taules, cables i diverses infraestructures; i l’aigua del riu Ter com a element indispensable per netejar, rentar i refrigerar begudes. S’eviten lavabos portàtils construint lavabos secs que, al seu torn, nodreixen la plantació d’arbres, entrant en simbiosi amb l’ecosistema.

També s’implantarà un forn amb la terra del bosc en què es podrà cuinar el menjar sense utilitzar energies fòssils a canvi d’utilitzar un vector d’energia renovable com la fusta. A major consciència, major complexitat entre les necessitats del festival i les possibilitats que ofereix una ubicació que no disposa de xarxa elèctrica, xarxa d’aigua potable o de sanejament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia