Llibres

guardó

Adonis, Premi Internacional Joan Margarit de poesia

El poeta Ali Ahmad Said Esber, conegut com a Adonis i un dels representants més destacats de la poesia àrab contemporània ha guanyat el segon Premi Internacional Joan Margarit de poesia.

Nascut a Síria el 1930, Adonis ha desenvolupat la seva carrera literària al Líban, on el 1974 va guanyar el Premi Nacional de Poesia. Quan tenia 24 anys va passar onze mesos a la presó acusat d’activitats subversives. Poc després va fundar la revista Shi’ir (Poesia) i va iniciar una intensa labor creativa reconeguda amb molts premis, com ara el Goethe. És un estudiós de la poesia i la literatura àrabs, com mostren els seus assajos.

El jurat, que ha rebut més de trenta candidatures de poetes de tot el món amb dilatades trajectòries reconegudes internacionalment, ha decidit per unanimitat atorgar el premi a Adonis. “Per una obra lírica de qualitat indiscutible i pel seu diàleg cultural entre civilitzacions, entre Orient i Occident; és una obra poètica bilingüe i bicultural com ho és la de Joan Margarit”, han afirmat.

En saber-se premiat, el poeta ha manifestat que és un honor rebre el guardó per un doble motiu. “S’atorga a l’Estat espanyol, terra creativa i diversa, en nom del gran poeta Joan Margarit; aquest premi contribueix, com era l’afany de Margarit, a establir vies de diàleg entre les diverses cultures.”

La cerimònia de lliurament tindrà lloc la propera tardor. L’Editorial de La Cama Sol publicarà el discurs que pronunciarà el guardonat amb motiu de la recepció del premi, una edició limitada que inclourà poemes.

El jurat ha estat format per Javier Santiso (fundador de l’editorial La Cama Sol); Luis García Montero (director de l’Instituto Cervantes i poeta); Ana Santos (exdirectora de la Biblioteca Nacional, lloc on es troba el llegat de Joan Margarit), i Mònica Margarit, filla del poeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia