Art

Cultura

Mor Édgar Arandia, un referent artístic de la cultura popular boliviana

El pintor, poeta i antropòleg Édgar Arandia Quiroga, va morir ahir, dijous, a l’edat de 74 anys a causa d’una malaltia que patia des de feia temps. Diverses institucions i artistes del país han reaccionat a la seva mort a través de les xarxes socials, recordant la seva obra, els seus poemes i els seus pensaments.

Va néixer el 1955 a La Paz (Bolívia). Va formar-se en Belles Arts i en Antropologia, i més endavant va ser director del Museu Nacional d’Art i secretari executiu de la Fundació Cultural del Banc Central. Artísticament, va cultivar l’art plàstica i la poesia, i les seves temàtiques principals van ser la dansa, la tradició i el folklore bolivià. Commogut per la tradició popular, va dedicar gran part de la seva vida a popularitzar esdeveniments i festes ancestrals, com la festivitat del Gran Poder, i va convertir-se en un referent de la tradició i la cultura. Des d’una columna de la revista La Razón de Bolívia difonia els seus pensaments.

Era membre del Departament d’Arts Plàstiques de la Universitat Major de San Andrés (La Paz) i al llarg de la seva vida va ser guardonat amb múltiples premis com el guardó del saló de Murillo, obtingut fins a sis vegades, o el premi especial de la Biennal Llatinoamericana de Dibuix de l’any 1977.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia