Llibres

festival

La poesia i la música, juntes i separades, a Poesia i +

Poesia i + és un festival que combina poesia i música i que va crear Josep Palau i Fabre (Barcelona, 1917-2008), poeta que també va transitar pel teatre, l’assaig i la narrativa. Enguany, que arriba a la 19a edició, s’ha triat el lema “+ poesia si us plau”. Aquesta edició tindrà lloc del 3 al 14 de juliol en espais diversos de les localitats Caldes d’Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella. Totes al Maresme.

Dirigit per Eduard Escoffet, és un festival de proximitat que vol ser un exemple de gestió de residus, impacte en l’entorn, temps entre concerts, programació de km 0, aforaments reduïts, preus raonables, relació amb els artistes, negociació d’honoraris justa...

Aquest any es dialoga més que mai amb la tradició i l’escena creativa del Maresme. D’una banda, la nova producció de Martí Sancliment, Elena Tarrats i Bru Ferri (tots del Maresme) a partir del llibre de Pol Dunyó Estripar la terra, que des de la poesia aborda la pràctica agrícola en una comarca saturada de turisme. De l’altra, la performer Neus Masdeu homenatja la cultura marinera del seu poble natal, Arenys de Mar, amb Seitons Masdeu Hola i Adeu. Entre totes dues propostes, s’ha volgut reforçar la relació del festival amb el territori i fer servir la poesia per obrir el debat sobre temes d’actualitat, com la crisi climàtica, la fragilitat de l’ecosistema, la supervivència de la pagesia i la pesca, així com la voracitat del turisme.

Hi participaran un total de seixanta poetes, assagistes, músics o grups en unes quaranta activitats, amb noms com ara Josep Pedrals, Blanca Llum Vidal, Núria Martínez Vernis, Mireia Calafell, Martí Sales, Julià Guillamon, entre molts altres. En l’apartat musical es podrà escoltar Mishima, Cristina Rosenvinge i Mar Pujol, també, entre molts altres.

“La poesia són totes les vides que hi ha al darrere de les paraules. Tothom és poesia i alhora la poesia no és ningú. El poder anònim i la veu col·lectiva ens allibera i ens uneix, un poder subtil que ens omple de força, amb una veu dolça i enèrgica. És paraula, ball, música, ritual, poesia”, afirma Escoffet com a síntesi de la proposta, que aquest any “reivindica i agraeix la gran família que som i que fa possible un moviment cultural i festiu, expansiu i íntim, de bosc i d’auditori, de peu o asseguts”.

Podeu consultar tota la programació a l’adreça www.poesiaimes.cat/ca



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia