Art

art

L’artista del grafit Marc Corvillo fa la seva primera exposició individual, a la Fundació Valvi

‘Extracts_OME’, que estarà oberta fins al 31 de juliol, mostra l’evolució de les seves obres des del grafit pintat sobre diferents superfícies a la seva extracció i fragmentació per crear abstraccions

Marc Corvillo (Girona, 1977) va començar a pintar grafits l’any 1991, a les vies del tren que passaven a prop del seu barri, Sant Narcís. En aquella època de joventut, la seva pintura estava més o menys vinculada a la cultura hip-hop i ell signava les seves creacions com OME, que és encara el seu àlies artístic. De fet, la seva primera exposició individual, que aquest vespre s’ha inaugurat a la Fundació Valvi de Girona, es titula Extracts_OME. Ell viu i treballa actualment a Camallera, lluny dels escenaris urbans de les seves primeres obres, però la seva essència encara es manté a l’exposició que es pot visitar a Valvi fins al 31 de juliol. En tot cas, no és una exposició de grafits, sinó d’extractes de grafits, per dir-ho d’alguna manera, perquè els dibuixos que ell pinta primera amb aerosol sobre diferents superfícies –una planxa de fusta, una paret de maons, una persiana metàl·lica– passen després per tot un procés, que queda ben documentat a la Valvi: primer imprimeix i amplia aquests dibuixos sobre paper de tanca publicitària, i finalment els talla per crear les peces definitives, sobre les quals pinta i continua treballant-hi per completar obres abstractes d’un gran cromatisme. Són “desconstruccions” cuinades a foc lent, com remarca el seu autor, que ha decidit fer la seva primera exposició individual després de més de tres dècades de trajectòria per satisfer únicament una necessitat personal i artística, no mercantilista. Fins ara només havia participat en exposicions col·lectives, com ara la mostra Expressart, la primera edició de la qual va tenir lloc també a la Fundació Valvi, el 2005.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

L’artista del grafit Marc Corvillo fa a Valvi la primera exposició individual

girona
política cultural

La despesa pública en cultura puja un 9,6% i arriba a 1.388 milions d’euros

barcelona
Música

El 16è Festival Tempo torna a convertir el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

Girona
festivals

Suzanne Vega, Umberto Tozzi, Maria del Mar Bonet i la companyia de Nacho Duato, a la Porta Ferrada

sant feliu de Guíxols
ARTS EN VIU

Festa còmica al complex turístic sicilià del parc del Nord

BARCELONA
Alba Sarraute
Artista i directora de circ

“Shakespeare és infinit”

CRÍTICA

La comèdia més fantasiosa de Shakespeare

CRÒNICA

Pretenders, dignitat rockera a Pedralbes

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera