Música

crònica

Deu anys veient sortir el sol

Tot i coincidir amb més festivals aquest cap de setmana (Vida Festival, Pearl Jam, Alma Festival), les llargues cues per demanar a la barra i la xafogor asfixiant del mes de juliol, el Canet Rock no falla. El mític festival que va néixer el 1975 i que es va recuperar el 2014, s’ha convertit ràpidament en els últims anys en referent de l’escena musical dels Països Catalans. Al llarg de la seva vida, el seu escenari ha ofert més de 140 actuacions en directe i ha reunit cada any 25.000 persones de públic. Enguany, el duet format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas ha repetit com a encarregat de donar el tret de sortida al festival de Canet de Mar. Acompanyats de la guitarrista Andrea Puig i el bateria i productor Xicu, han cantat èxits que ja formen part del cançoner català com ara L’Eva i la Jana i De tot el món. Amb menys de cinc anys sobre els escenaris, el grup ha aconseguit emocionar i enamorar tota una generació amb les seves lletres commovedores acompanyades de melodies delicioses. Tot seguit, una de les artistes més esperades ha estat Julieta, que ha fet ballar i cantar tot el públic amb els seus temes més coneguts, com ara Clar que t’he trobat a faltar i No m’estima + o Lokura. Després, ha estat el torn d’un grup molt especial. Per celebrar els 10 anys, el Canet Rock ha preparat un espectacle únic amb l’actuació de La Banda Canet Rock, una formació inèdita integrada per més de trenta artistes i creada expressament per celebrar els 10 anys del festival. A través d’una actuació plena d’energia i magnetisme, l’agrupació ha cantat a ple pulmó cançons emblemàtiques de la banda sonora del territori català com ara L’Empordà, Bon dia i Qualsevol nit pot sortir el sol amb col·laboracions inèdites entre diverses formacions de l’escena musical catalana. Entre aquestes, destaca la interpretació de Lluís Llach amb el duet de Mataró The Tyets, la versió especial de Volcans de Buhos amb la col·laboració de Miki Núñez i l’homenatge al cantant Pau Donés, que va actuar a Canet Rock amb Jarabe de Palo el 2017. També han format part de la banda Suu, Gossos, Lluís Gavaldà, Elèctrica Dharma, Lildami, Doctor Prats, Pau Lobo, Els Catarres, Figa Flawas, 31Fam, La Fúmiga i Ginestà, que s’han combinat en duets i trios per oferir un repertori especial davant del públic aplegat al Pla d’en Sala. La banda està dirigida per Miki Santamaria amb la instrumentació de Dani Campos, Neirak, Àlex Pérez, Dani Katena, Maria Astallé i Ramon Figueras. Com cada any, Miquel del Roig ha amenitzat l’espera entre concert i concert amb les seves cançons més clàssiques, que han fet ballar tant els grans com els petits. De fet, cap artista ha pujat tantes vegades a l’escenari de Canet Rock com ell: amb aquesta edició, és la vuitena vegada que forma part del cartell del festival.

La nit ha continuat a ritme de les actuacions d’Oques Grasses, Miki Núñez i Figa Flawas, un dels grups de la nova generació de música pop catalana, que amb el seu so hipnòtic i singular ha enamorat tothom amb cançons com ara Mussegu i Diabla, que s’han convertit en himnes generacionals. Finalment, Canet Rock s’ha acomiadat amb The Tyets, consolidats com el grup del moment a casa nostra amb el seu segon disc, Èpic solete. Amb rècords a sota el braç i milers de persones en els seus concerts, s’han convertit en un fenomen que feia anys que no es veia a Catalunya i aquesta nit han estat els encarregats d’acompanyar el públic fins a veure sortir el sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.