Cultura popular

Passets endavant

Les colles grans han fet aquest cap de setmana un parèntesi dins la voràgine estiuenca però s’han vist castells remarcables com el pde6 dels Marrecs, el 3de8 (c) dels Sagals d’Osona o el pd7f de la Joves de Valls

Aquest cap de setmana ha estat una mena de punt i seguit per les colles grans, que han tingut unes hores de calma abans de continuar amb el trepidant estiu. Si bé no s’ha vist cap castell de 9, sí que s’han treballat folres en forma de torre de vuit o de pilar de 7.

Una de les actuacions del diumenge si bé no ha estat la que ha viscut els castells més alts sí que n’ha tingut de remarcables. A la festa major de Vic actuaven Sagals d’Osona, Capgrossos de Mataró, Marrecs de Salt i Castellers de Sant Cugat, tots amb ganes de fer petits passos endavant.

Els Sagals tenien clar que el seu objectiu era portar el primer tres de vuit de la temporada. I aquest es va carregar en segona ronda, després del quatre de vuit i d’un intent desmuntat. En tercera ronda els osonencs van plantar el cinc de set.

Els Marrecs de Salt també van sortir més que satisfets de la seva actuació de diumenge. I és que en primera ronda van descarregar el primer carro gros de l’any fora de casa per, seguidament, completar el primer tres de vuit de la temporada. En tercera ronda, també, cinc de set i, per rematar-ho, no només van descarregar el segon pilar de sis de la seva història, onze anys després, sinó el primer del món casteller completat amb una dona a terços!

A Vic els Capgrossos finalment van decidir posar el fre de mà i, tot i que es parlava d’un possible cinc de vuit, els de la camisa blau marí van apostar per la torre de vuit amb folre, el tres de vuit, el quatre de vuit i un nou pilar de sis. I finalment, els Castellers de Sant Cugat van enlairar el quatre de set amb agulla, el cinc de set i el tres de set.

Dissabte de folres

Dissabte a la tarda es van dur a terme dues diades destacades: la de l’entorn del Museu Casteller i la de Cornudella. En la primera, a Valls, hi van actuar la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers d’Altafulla i la Colla Castellera de Figueres.

Els vallencs van decidir descartar el castell de nou i van apostar per completar el tres de vuit, el quatre de vuit amb el pilar, el quatre de vuit (el seu primer amb dues dones a terços) i, per acabar, el pilar de set amb folre, el primer de la colla amb una dona a baixos i que mostra l’excel·lència del seu espadat.

Per la seva banda, els d’Altafulla van completar el tres i quatre de set i el cinc de sis, i els Castellers de Figueres, el tres i quatre de set i el dos de sis.

També dissabte a la tarda, a Cornudella de Montsant la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona van apostar per portar castells de la gamma alta de vuit. Els rosats el quatre de vuit, el tres de vuit i la torre de set i els liles la torre de vuit amb folre, el quatre de vuit amb agulla, el tres de vuit i el pilar de sis.

En la mateixa diada, els Xiquets del Serrallo van alçar el tres de set, van recuperat el quatre de set amb agulla i van tancar amb el quatre de set. Finalment, la colla amfitriona, els Brivalls, van signar la seva segona actuació completa de sis de la temporada amb tres de sis, quatre de sis i dos de sis.

Un cap de setmana tranquil, doncs, que la majoria de colles grans van utilitzar per recarregar piles i anar fent passos per poder assolir objectius més grans en les properes setmanes, en un any que, recordem-ho, se celebra una nova edició del concurs de castells que ben segur no decebrà a ningú.

Diumenge

Barcelona

Castellers de Cornellà:

2/6, 4/6, 3/6

Castellers de Mollet:

5/7, 4/7, 3/7a

Colla Castellera Jove de Barcelona:

2/7, 7/7, 5/7

Cubelles

Bordegassos de Vilanova:

4/8 (c), 7/7, 5/7

Castellers del Foix de Cubelles:

5/6, t/6, i4/6

Nens del Vendrell:

4/8, 3/8, t/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia