Arts escèniques

Dansa

Figueres es Mou atrau cinc mil espectadors

El festival de dansa i moviment Figueres es Mou ha tancat la seva onzena edició marcada per la participació activa del públic, els espectacles inclusius i les propostes familiars. Al llarg de la setmana, el festival ha registrat l’assistència de 4.780 espectadors que han presenciat la vintena d’espectacles programats als carrers i places de la ciutat, la majoria gratuïts.

El públic del festival ha estat protagonista de diverses peces. És el cas de Danceok, una acció participativa que va tenir lloc dissabte a la nit a la Rambla, en què el públic va ballar i moure el cos al ritme marcat pels ballarins Laura Alcala Freudenthal i Pere Faura que van dirigir aquesta activitat que funciona com un karaoke col·lectiu, però, en lloc de cantar, convida el públic a ballar. També van poder expressar la seva creativitat les persones que van participar en la peça Subjecte.Verb.Predicat de Condegalí, B.L., un espectacle-taller per a tota la família que convida el públic a ballar per posar el cos en joc per apropar-se a l’ordre íntim d’una oració.

Un altre dels aspectes més ben valorats pel públic ha estat la distribució per primer cop de la Guia per a mirades còmplices i cossos curiosos, amb textos de l’artista Azucena Moya.

Impulsat per la cooperativa Agitart, el Figueres es Mou s’ha consolidat com un dels festivals de dansa més importants del país i programa actuacions de companyies nacionals, espanyoles i internacionals per mostrar la diversitat artística de la dansa d’arreu amb una oferta d’espectacles innovadors i sorprenents per a tota mena de públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

El 25è Mercadisc guixolenc, fira de col·leccionistes musicals, diumenge

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El museu que recupera l’art de la censura soviètica

Nukus (Uzbekistan)
CRÒNICA

Amors còsmics a Tàrrega, de nou

COMUNICACIÓ

Un nou concurs musical i el retorn dels Òscars, entre les novetats del 3Cat

SANT JOAN DESPÍ

El Truffaut estrena temporada amb un cicle d'Alfred Hitchcock

GIRONA
MÚSICA

Cancel·len el festival Reggus d’aquest cap de setmana per la pluja

REUS
Cultura

Identificada una punta de llança de fa més de 50.000 anys a l’Abric Romaní de Capellades

Capellades

L’Ajuntament rep en cessió ‘Retrat de Miquel Oliva Vilar’, de Ricard Guinó

GIRONA
Jordi Savall
Músic

“La música és el camí més curt per dialogar amb altres cultures”

Bellaterra