Art

fotografia

El Visa pour l’Image exposa dues mostres a Girona

La Casa de Cultura i INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona acullen, a partir de l’11 de juliol, la mostra ‘Rechercher, sauver et protéger’ del fotògraf Michael Bunel, i a partir del 27 d’agost ‘Revoltes a l’Iran’ que són autoria de diversos fotògrafs iranians anònims

El Festival Visa pour l’Image de Perpinyà i la Diputació de Girona presenten per setè any consecutiu a la Casa de Cultura, amb el suport d’Inspai dues mostres que s’han mostrat al Festival Visa pour l’Image de Perpinyà en la seva última edició.

Rechercher, sauver et protéger del fotògraf Michael Bunel de l’agència de fotografia Le Pictorium es podrà visitar a partir de l’11 de juliol. L’exposició presenta el drama que es viu al Mediterrani central amb les arribades a Europa de persones migrades. 21.312 és la xifra subestimada de persones que han mort al Mediterrani central des del 2014, any en què Itàlia va posar fi a l’operació humanitària Mare Nostrum, encarregada de rescatar immigrants. Una xifra que converteix el Mediterrani en la ruta migratòria més mortífera del món. Bunel és un fotoperiodista que ha dedicat la seva carrera a cobrir l’actualitat francesa i internacional. Des del 2013 ha realitzat diversos reportatges sobre les rutes migratòries, sobretot al Mediterrani, treball que complementa amb els seus projectes personals i d’encàrrecs directes d’ONGs. És un dels dos-cents premiats pel Grande commande del Ministeri de Cultura francès.

A partir del 27 d’agost, també es podrà visitar l’exposició Revoltes a l’Iran obres de diversos fotògrafs iranians anònims. Aquesta exposició compta amb imatges i vídeos que es van publicar a les xarxes socials durant la revolta iraniana amb la mort de Mahsa (Jina) el 16 de setembre de 2022. En aquell moment, els diaris disposaven de molt poques imatges per explicar el que realment estava passant a l’Iran. Les agències només rebien les fotos fabricades pel règim i se’ls ordenava indirectament que no enviessin periodistes per cobrir les manifestacions. Gràcies a les noves tecnologies, el món va poder veure a través de la pantalla què estava succeint. L’exposició constarà de fotografies i vídeos dels testimonis.

El Festival Visa pour l’Image de Perpinyà va néixer el 1989 amb l’objectiu de mostrar el treball dels millors fotoperiodistes d’arreu del món, que amb el temps s’ha convertit en un esdeveniment conegut internacionalment. Des del 2017, la Diputació de Girona acull una exposició de fotògrafs que s’han pogut veure en l’edició de l’any anterior.

La mostra és organitzada per la Casa de Cultura i Inspai de la Diputació de Girona, el Festival Visa pour la Image i el Centre Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.