Comunicació

comunicació

Referents del món de la cultura s’alien amb el 3Cat per a generar contingut en català

Cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat, humor... 270 peces audiovisuals ja estan disponibles a partir d’avui

3Cat ha anunciat avui un nou pas de la plataforma 3Cat per convertir-la en altaveu del talent del nostre país i un punt de trobada d’entitats i organitzacions que vetllen i promouen la cultura catalana.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha presentat aquest matí en un acte celebrat al Disseny HUB de Barcelona, les aliances amb diverses entitats referents del món de la cultura que generen contingut audiovisual i en català. A partir d’avui, aquest contingut estarà disponible a la plataforma 3Cat en diverses col·leccions. Amb més de 270 peces audiovisuals ja disponibles, aquestes aliances s’aniran ampliant, i se n’incorporaran de noves i representatives de tots els àmbits i tota la nostra geografia.

Es tracta del Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, la Fundació “la Caixa” a través de la seva plataforma CaixaForum+, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Festival Cruïlla i la Universitat Oberta de Catalunya són les entitats que entren a formar part de la plataforma 3Cat i que s’afegeixen a d’altres que ja hi eren com Filmin, DocsBarcelona, FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), Suncine, Òmnium a través del seu festival de curtmetratges VOC o la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o La Xarxa.

Cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat, humor... és un tast de tot el que s’hi podrà trobar, en formats documentals, noves creacions, concerts, 270 conferències, poesia visual, pòdcast, ficció, llargmetratges, curtmetratges i òperes, entre d’altres.

L’aliança amb aquestes entitats és molt més que una adhesió, és compartir valors, és la defensa i la promoció de la llengua, és art, entès des de totes les disciplines, és estimar el territori, amb una mirada plural i, sobretot, oberta al món per explicar-lo des d’aquest talent i creativitat que caracteritza 3Cat.

Rosa Romà, presidenta de 3Cat, en el seu discurs ha posat l’accent en aquest pas endavant de la plataforma: “Avui esdevenim una plataforma de país. Al servei de la ciutadania i de la cultura, amb el català com a motor per arribar als qui sempre ens han seguit i als qui volem incorporar de nou amb una oferta de continguts audiovisuals com mai ha tingut Catalunya.”

A més a més, ha destacat que “3Cat serà una plataforma de referència al territori oferint continguts de les entitats i organitzacions que dia a dia enforteixen la nostra cultura. El nostre propòsit passa per refermar la nostra llengua i ser motor de la indústria i la producció audiovisual catalanes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia