Cultura

ACPV augura l'"apagada" de TV3 a la tardor i acusa el Govern valencià d'intentar "liquidar-la" amb multes

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha anunciat que la Generalitat Valenciana ha proposat dos nous expedients sancionadors per les emissions de TV3 al País Valencià a través dels repetidors de Perensinxa, Alginet i la Llosa de Ranes que suposen una multa de 400.000 €, que se sumen a 300.000 més que s'exigeixen a l'entitat per les retransmissions des del Bartolo, Mondúver i la Carrasqueta.

ACPV ha afirmat que el govern valencià "intenta liquidar" aquest col·lectiu "ofegant-lo econòmicament" i ha advertit que el tancament dels repetidors i, per tant, l'"apagada" de la televisió catalana al País Valencià, podria produir-se la pròxima tardor.

Dos nous expedients sancionadors
El president d'ACPV, Eliseu Climent, el coordinador, Toni Gisbert, i l'advocada Mercè Teodoro han comparegut en roda de premsa per informar del començament de dos nous expedients sancionadors resolts pel govern valencià contra l'entitat.

El primer d'ells està motivat per les emissions dels canals autonòmics catalans des del repetidor de Perensinxa, que cobreix la ciutat de València i la seva àrea metropolitana, i demanda el tancament de les instal·lacions i una multa de 300.000 €.

El segon, demana igualment la clausura dels repetidors d'Alginet i la Llosa de Ranes –corresponents a les comarques de la Ribera i la Costanera– i determina una quantitat econòmica de 100.000 €.

L'entitat cultural disposa ara d'un termini per presentar les seves al·legacions que "com sempre no seran escoltades per a Generalitat", ha lamentat Teodoro, que ha agregat que el procés arribarà un altre cop als tribunals. Ha recordat que actualment s'està pendent del pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre els repetidors des del Bartolo, Mondúver i la Carrasqueta, que "molt probablement admeti el tancament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.