Cinema

Festival de cinema

Albert Serra competirà a Sant Sebastià amb el seu film sobre tauromàquia

Pilar Palomero també anirà a concurs amb la producció catalana ‘Los destellos’

Les cineastes Iciar Bollain, Alauda Ruiz de Azúa i Paula Ortiz formen part de la selecció

El cineasta català Albert Serra competirà per primera vegada a la secció oficial del festival de Sant Sebastià amb Tardes de soledad, una pel·lícula de no ficció “al voltant de la tauromàquia que aborda els estats mentals i espirituals que el torero experimenta a l’arena”, segons informa el certamen. Entre els contendents per la Petxina d’Or, el màxim guardó de Donostia, també hi haurà la cineasta saragossana establerta a Barcelona Pilar Palomero. La directora de Las niñas i La maternal presentarà a concurs la producció catalana Los destellos, inspirada en un relat de l’escriptora basca Eider Rodríguez. Un potent repartiment encapçalat per Patricia López Arnáiz i Antonio de la Torre interpreta aquesta història sobre una dona que accepta la tasca de cuidar el seu exmarit malalt tot.

La cineasta madrilenya Iciar Bollain optarà al màxim guardó de Donostia amb Soy Nevenka, la història real d’una regidora que va pagar un alt preu per atrevir-se a denunciar l’assetjament de l’alcalde. És la cinquena participació de Bollain a la secció oficial, on ha estat premiada per films com Te doy mis ojos i Maixabel. Aquesta secció acull enguany un quart cineasta de l’Estat espanyol, el debutant Pedro Martín-Calero, que competirà amb El llanto.

La 72a edició del festival de Sant Sebastià se celebrarà entre el 20 i el 28 de setembre. La cineasta catalana Elena Trapé (Les distàncies, Els encantats) codirigeix la sèrie Yo, adicto juntament amb Javier Giner, el seu creador i autor del llibre en què es basa. Es presentarà a la secció oficial, fora de concurs. Elena Trapé també ha dirigit la sèrie de Diego San José Celeste, que es projectarà al Velòdrom d’Anoeta. La cineasta basca Alauda Ruiz de Azúa (Cinco lobitos) és la creadora de Querer, una altra sèrie que es presentarà a la secció oficial, fora de concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia