Música

música

La música llatina arriba amb força a la segona nit del Cruïlla

Chucho Valdés, Olga Tañón i Oscar D’León, els grans artistes que van triomfar a la jornada d’ahir

La segona jornada del festival Cruïlla va arribar ahir al parc del Fòrum de Barcelona amb grans referents de la música llatina com ara el pianista cubà Chucho Valdés, la cantant porto-riquenya Olga Tañón i el veneçolà Oscar D’León.

Chucho Valdés va obrir aquesta segona nit del Cruïlla a l’escenari d’Estrella Damm, amb un concert commemoratiu del 50è aniversari del seu grup Irakere, nom clau del jazz cubà. El compositor i pianista cubà va fer vibrar els seus fans amb el seu jazz afrocubà i algunes de les cançons més conegudes d’Irakere, entre ellles Juana 1600 o Zanaith.

Posteriorment, en el mateix escenari hi va actuar la cantant Olga Tañón. La porto-riquenya va apassionar el seu públic amb Es mentiroso i altres dels seus èxits durant gairebé quatre dècades de carrera.

I per acabar la nit, Oscar D’León va pujar a l’escenari amb un repertori improvisat on no van faltar els seus grans èxits. El veneçolà va homenatjar el so cubà, la salsa i el bolero i va donar molt de protagonisme a la part instrumental de cada tema, assegura l’ACN. Me voy pa’ Cali, Cumbia Cienaguera o A el Padre van ser algunes de les cançons que D’León va cantar al Cruïlla.

Als ritmes llatins també s’hi va sumar Albert Pla, que va actuar a l’escenari Vueling. El català hi va presentar el seu espectacle Rumbagenarios acompanyat de The Surprise Band. Aquí mateix van tocar els Azucarillo Kings i l’icònic duo Ladilla Rusa, que va hi va actuar per segon any consecutiu. Els ritmes d’electropop del duo van triomfar i la gent va poder escoltar algunes de les seves cançons més emblemàtiques, com ara Macaulay Culkin.

A l’escenari Occident hi va actuar Grupo Niche i La Plazuela, i a l’escenari Johnnie Walker ho van fer Yadam, Morochos i Bia Ferreira.

Avui, el Cruïlla continuarà amb Avril Lavigne, The Kooks, Amaral i Kasabian, entre altres artistes més orientats al pop i el rock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia