Llibres

guardó

La catalana Empar Fernández guanya el premi Hammett de Gijón

Empar Fernández (Barcelona, 1962) ha guanyat el premi Dashiell Hammet que s’atorga a la Setmana Negra de Gijón, dedicat a obra publicada en castellà, per la seva novel·la El miedo en el cuerpo (Alrevés).

Des del 1989, any de la primera edició del premi, només l’han guanyat, comptant Empar Fernández, cinc dones, cosa que atorga un doble mèrit a l’autora barcelonina.

Fernández, a més de professora d’història, és autora de novel·les negres i també d’històriques, com ara Mentiras capitales, Hotel Lutecia, Irina, La epidemia de la primavera, Sin causa aparente, La mujer que no bajó del avión, La última llamada, Maldita verdad...

El miedo en el cuerpo és el segon lliurament de la sèrie protagonitzada per l’inspector dels Mossos d’Esquadra Mauricio Tedesco i el seu equip. La primera va ser Será nuestro secreto (Alrevés, 2022).

L’obra narra la desaparició d’un nen autista a la Barcelona contemporània. L’inspector Tedesco, incentivat per un interès personal, s’enfrontarà a una inesperada trama del crim organitzat amb més segrestos infantils. Com sempre en l’autora, el lector es veurà immers en una visió social molt humana, la dificultat d’adaptar-se a un món que canvia i la progressiva banalització del mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.