Música

Cultura

Mor Joe Bonsall, la veu tenor del quartet dels Oak Ridge Boys

El grup es va acabar convertint en una màquina d’èxits de música country i ell va entrar, l’any 2015, en el Hall of Fame d’aquest estil musical

El cantant nord-americà Joe Bonsall, que durant més de cinquanta anys va ser la veu tenor del quartet dels Oak Ridge Boys, un dels grups vocals més populars de la història del country, va morir dimarts passat, a Tennessee, a l’edat de 76 anys. A principis d’any va emetre un comunicat anunciant que es retirava de les gires de la banda per problemes de salut.

El grup va ser format com un quartet de gòspel a principis dels anys quaranta a Oak Ridge (Tennessee). L’any 1973 Joe Bonsall, que provenia d’un altre grup de gòspel, va incorporar-se a la banda. A partir d’aquest moment el quartet va decidir reinventar-se com un grup de música country. Durant les dues dècades vinents van aconseguir dur 17 cançons seves a la primera posició de la llista Billboard, i 17 més entre les deu primeres posicions del country. Elvira (1981) i Bobbie Sue (1982) que són dues de les cançons més conegudes del grup, van ser cantades per ell, en lloc del cantant habitual. Al llarg de tots aquests anys, el grup va arribar a vendre més de 41 milions de discos per tot el món.

Per altra banda, també va proliferar en la faceta d’escriptor. Va publicar l’any 1997 una sèrie de quatre llibres infantils titulats The Molly books i l’any 2003 va publicar GI Joe and Lillie, un llibre sobre la vida dels seus pares durant i després de la II Guerra Mundial. Altres llibres que va escriure van ser On the road with the Oak Ridge Boys; An american journey; From my perspective; i An inconvenient Christmas.

L’any 2015, ell i tot el quartet va ser introduït dins el museu del Country Music Hall of Fame.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia