Cultura popular

La torre torna a Altafulla

La Diada de les Cultures veu la torre de 9 amb folre i manilles dels verds, els bàsics de 9 de la Vella, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 dels Xiquets i castells de 7 i mig dels d’Altafulla

La Diada de les Cultures d’Altafulla va concentrar aquest cap de setmana bona part de l’atenció, ja que és on es van trobar Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a banda dels Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Els Castellers de Vilafranca van obrir plaça amb un bon quatre de nou amb folre, el cinquè de l’any, preparat per a un futur quatre de nou amb folre i agulla.

En segona ronda va arribar el punt àlgid amb la torre de nou amb folre i manilles, que en la descarregada va començar a patir de valent i els va obligar a lluitar-la. Set anys després, els vilafranquins van tornar a completar la gamma extra a la plaça del Pou. En tercera ronda va arribar el vuitè tres de nou amb folre, de postal, que intentarà pujar un pis més ben aviat.

Deures pendents, però, amb el pilar de vuit amb folre i manilles, que van voler descarregar a la plaça del Pou per primer cop, però que no va poder ser per dubtes de l’enxaneta i va quedar en intent desmuntat. Ara bé, van acabar descarregant el de set amb folre.

La Colla Vella, amb alguna baixa al tronc i després d’una setmana de vacances, va apostar per la calma. Va recuperar els castells de nou 20 dies després de Sant Joan i va signar una tranquil·la tripleta màgica. Així, en primera ronda va completar el cinquè tres de nou de la temporada; en segona ronda, el quatre de nou amb folre, el segon de l’any, i en tercera ronda, un castell insígnia per als rosats enguany: el cinc de vuit, que estan treballant de valent per poder-lo descarregar amb un pis més.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona van començar la Diada de les Cultures amb el cinc de vuit, el cinquè, que van executar de manera ràpida. En segona ronda, el segon tres de nou amb folre, el primer fora de casa, que va patir de valent, però que es van embutxacar, i en tercera ronda, el quatre de vuit, un xic lent però amb confiança per fer-lo pujar un pis més.

Els Castellers d’Altafulla van sortir molt contents de la seva diada, ja que van completar el quatre de set i, en segona ronda, il·lusió màxima completant un quatre de set amb agulla in extremis. En tercera ronda, tres de set per signar la millor actuació de la temporada.

Torredembarra, a mitges

Una altra cita que havia de ser destacada al Baix Gaià era la d’ahir a la tarda a Torredembarra, amb una Colla Joves Xiquets de Valls, una Jove de Tarragona i uns Nois de la Torre que tenien ganes de més.

Però la diada no va ser l’esperada. Tot just començar, en primera ronda, la Joves Xiquets de Valls va caure del tres de nou amb folre, que va deixar en intent, ja que va cedir quan l’enxaneta ja havia passat el pis de sisens. Cal destacar que en tancar aquesta edició, més d’una hora després de la caiguda del castell, la diada continuava aturada i no se sabia si es reprendria o bé se suspendria definitivament.

Diumenge, 14 de juliol

Premià de Mar

Capgrossos de Mataró:

2/8f, 3/9f, 5/8, p/6

Castellers de Badalona:

5/7, 4/7p, 3/7p



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.