Llibres

biennal

Grans noms en la 4a Biennal de Pensament

Herta Müller, Wajdi Mouawad, Perejaume, Zadie Smith i Eliane Brum són alguns dels noms destacats que es podran escoltar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) al llarg de la quarta edició de la Biennal de Pensament, que tindrà lloc del 8 al 13 d’octubre de 2024.

Sota el lema L’endemà de tot, la reflexió i el debat transitaran per les diverses xerrades incloses en la Biennal de Pensament, organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona en estreta complicitat amb el CCCB. El programa inclou grans noms de la literatura, la ciència, la sociologia i l’antropologia, en “una invitació a pensar conjuntament sobre els usos i abusos de la memòria i la nostàlgia, reivindicar formes de viure compatibles amb la vida a la Terra i projectar un humanisme obert a la diversitat, la llibertat i la cura”.

Entre els participants hi ha l’escriptora i poetessa Herta Müller, considerada una de les figures literàries europees més valentes i brillants dels últims anys, guardonada amb el premi Nobel de literatura el 2009; el canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad, un dels dramaturgs i escriptors d’expressió francesa de més rellevància del panorama actual; l’escriptora i assagista britànica Zadie Smith, una de les grans autores de la literatura contemporània; la periodista, escriptora i documentalista Eliane Brum, reconeguda el 2020 com la reportera més premiada de la història del Brasil; l’acadèmica feminista nigeriana Oyèrónké Oyèwùmi, especialista en estudis africans, de gènere i raça, colonialisme, cultura i globalització; Jason Hickel, economista i antropòleg, expert en política econòmica global, desigualtats i ecologia; l’artista i poeta català Perejaume; la filòsofa i investigadora Begoña Román, professora agregada a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i Las hijas de Felipe, (les doctores en literatura barroca Ana Garriga i Carmen Urbita), responsables del podcast homònim de divulgació del Barroc des d’una mirada lúdica i propera.

Els comissaris de la quarta edició de la Biennal de Pensament són Xavier Fina, Mar Rosàs, Raül Garrigasait i el CCCB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia