Llibres

lectura

S’ha posat en marxa la campanya ‘Llegir, al centre dels teus plans’

El Departament de Cultura ha posat en marxa una campanya de foment de la lectura, prevista en el Pla Nacional del Llibre i la Lectura aprovat fa tot just un any amb l’objectiu d’incentivar l’hàbit lector i incrementar els índexs de lectura, especialment en català. L’eslògan de la campanya és Llegir, al centre dels teus plans i gira al voltant de la idea que tothom pot llegir en tota mena de formats i ocasions. La intenció principal del Govern amb aquesta campanya és relacionar la lectura amb el benestar de les persones, un concepte clau que va sorgir en les converses amb el sector durant el desenvolupament del Pla Nacional del Llibre i la Lectura.

En paraules de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, “en un món ple d’estímuls, on tots vivim a un ritme molt alt, amb mòbils i pantalles que ens omplen els ulls constantment, llegir suposa un moment de desconnexió; o millor dir, de connexió. Llegir permet que el nostre món, tan bonic però sovint també tan frenètic, s’aturi una estona. Que el soroll se’n vagi”.

La campanya parteix de la fórmula Sofà, pel·li i manta i la transforma en un Sofà, llibre i manta. Tot sigui dit, la manta, amb les calors estiuenques, no seria el més adient. A partir d’aquesta idea d’apostar per la lectura com a pla, la gràfica desenvolupa una varietat de situacions en les quals es pot llegir: gaudir d’un bon llibre en paper al sofà, d’un llibre electrònic al transport públic, d’un audiollibre mentre caminem per la muntanya...

Per escampar la campanya s’ha desenvolupat un espot televisiu i una línia gràfica que a partir de demà es començaran a distribuir arreu del país.

Els objectius marcats pel Pla són que l’any 2030 el 76% de la població llegeixi llibres almenys una vegada al trimestre (ara ho fa al voltant del 71%); que el 65% ho faci almenys un cop a la setmana (fa un parell d’anys era un 60%); i que el 40% de la població ho faci en català (ara freguem el 35%).

El Pla Nacional del Llibre i la Lectura s’està desplegant arreu de Catalunya amb la participació de diversos departaments de la Generalitat i la implicació del sector literari i educatiu. Fins al juny del 2024 s’han activat 66 de les 73 mesures previstes en el Pla; 11 ja estan executades, 25 estan en fase de desplegament, 30 en fase avançada, i set mesures encara s’han de posar en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.