Cinema

cinema

Àsia pren les pantalles i els carrers de Vic

El Festival Nits de Cinema Oriental porta a partir d’avui 45 films i nombroses activitats a la ciutat

Les Nits a la Bassa estaran dedicades a les cultures del Japó, Corea del Sud, Hong Kong, la Xina i l’Índia

Quaranta-cinc pel·lícules de deu països asiàtics diferents, 31 de les quals són estrenes estatals, conformen la programació de la 21a edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic - Asian Summer Film Festival , que se celebra des d’avui fins al diumenge 21 de juliol. Films del Japó, Corea del Sud, Hong Kong, la Xina i l’Índia, entre d’altres països, conformen la programació del festival, que també organitza una quinzena d’activitats, entre tallers i espectacles infantils, exhibicions de dansa i arts marcials, una exposició...

Totes les projeccions i activitats tenen subtítols o són parlats en català, segons subratlla l’organització del Festival Nits - Asian Summer Film Festival . També destaca que en aquesta edició s’han venut més entrades i abonaments que mai. El certamen compta habitualment amb nombrosos assistents de les comunitats d’origen asiàtic de la ciutat, que poden gaudir de novetats cinematogràfiques dels seus països.

L’Atlàntida i la Bassa dels Hermanos seran les principals seus del certamen, a més del Centre Cívic de Vic Joan Triadú, que acull l’exposició de cartells del col·leccionista Jordi Batet Found in Translation, i les activitats nocturnes, com el bingo musical i el karaoke.

Entre les pel·lícules més rellevants d’aquest any en destaquen tres que van captivar el públic de Berlín, Canes i Tòquio. Són l’índia Aatmapamphlet, del debutant Ashish Avinash Bende; la mongola If only I could hibernate, de Zoljargal Purevdash, i la xinesa A long shot, de Gao Peng, respectivament. També destaca la projecció de La leyenda del río Rojo, la nova joia del mític director Zhang Yimou. Altres títols a tenir en compte són els films d’acció Alienoid 2, dirigit per Choi Dong-hoon, un dels directors més taquillers de Corea del Sud; Jigarthanda Double X, un western d’acció desfermada; Sabakan, film japonès que obrirà les Nits a la Bassa, o el film de terror hongkonguès Back home.

El cineasta japonès Minoru Kawasaki assistirà al festival per recollir el Gran Premi Honorífic. Dissabte es farà una sessió d’homenatge a Akira Toriyama, que ha mort aquest any. Responsable de sèries que han marcat generacions com Bola de drac o Dr. Slump, tindrà el seu tribut amb una sessió on es projectaran curtmetratges inèdits protagonitzats per Goku, Arale i companyia, a més d’un dels migmetratges de Bola de drac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA

La Torre modernista Mossèn Tor celebra el seu centenari

CAMPDEVÀNOL
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter