Música

Música

Bivac estrena disc en la festa major de l’Acampada

En poc més d’un any de vida, el grup banyolí de pop-rock Bivac ha guanyat uns quants premis i ha publicat un EP (Memòries d’un demà) i el seu primer àlbum, Indrets, que va arribar a les plataformes el 21 de juny passat, coincidint amb el Dia de la Música. Entre els guardons que el nonet va rebre l’any passat, hi havia el primer premi del Destaca’t, la fase territorial gironina del concurs de grups de l’Acampada Jove, i després també la final absoluta d’aquest últim concurs, el Música Jove. Com a premi d’aquell concurs d’ara fa un any, dissabte vinent, 20 de juliol, Bivac actuarà a l’escenari principal de l’Acampada Jove, que aquest any estrena format i es converteix en Arrels , la festa major de l’Acampada Jove. Arrels tindrà lloc divendres i dissabte vinent a Sant Sadurní d’Anoia, i en la segona jornada Bivac compartirà escenari amb Ginestà i Julieta, i la tarda del mateix dia Cesk Freixas oferirà una xerrada i un concert, entre altres activitats programades al llarg de la jornada.

Divendres, la zona d’acampada s’obrirà a les 14 h i a partir de les 21 h tindran lloc les actuacions de la final del concurs Música Jove, amb els grups Terra i Sal, Innat, La Trinxera, MUR, Malson Atmosfèric i Sotabosc.

Per a Bivac , l’actuació de dissabte a Arrels serà la culminació d’un gran any, que va incloure també els primers premis als concursos Estrena’t Música (Casa Groga de Barcelona), Inèdit (Llambilles) i el clàssic Concurs de Cançó de Salitja, que el grup va guanyar amb la cançó A la deriva , el seu primer single. Bivac són Marc Jordà, guitarra elèctrica; Tina Rojo, veu i disseny gràfic; Marc Grabulosa, veu i guitarra; Arnau Soler, baix; Clara Tarradas, teclat; Martí Juanola, trombó; Jan Coll, trompeta; Sara Gómez, saxo, i Joan Puigmitjà, bateria. Alguns dels músics havien format part prèviament del grup de versions Udols de Llop, i tots tenen entre 20 i 27 anys i viuen a diferents localitats del Pla de l’Estany, com ara Banyoles, Fontcoberta, Porqueres i Camós, on tenen el local d’assaig. També formen part de l’equip Nora Fernández (mànager) i Abdon Compta, dels Estudis Santa Pau, que és el tècnic de so de directe, a més d’haver gravat, produït i masteritzat el seu primer àlbum.

Entre les onze cançons del disc, Bivac ha triat com a singles Aquell moment i El meu poble , una cançó amb la col·laboració del grup banyolí Germà Negre, que mostra molt bé la filosofia d’aquest grup amb nom de refugi efímer muntanyenc: “Tots som de poble i defensem la natura i el territori”, diuen.

El disc també inclou una altra col·laboració amb els també banyolins Roko Banana (Que no espera), que com Germà Negre “són els nostres referents”, indiquen. Indrets és un disc “gravat com un directe i 100% humà” que mostra la varietat de gustos dels nou membres del grup, amb algun tema que tira més cap a la rumba catalana (Tenir-te) i altres, cap al rock. El 17 d’agost, Bivac actuarà també a les Festes d’Agost de Banyoles i el 19 de setembre ho farà a la sala Paral·lel 62, de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.