Música

Música

Joan Rial serà el nou director artístic del Mercat de Música Viva de Vic

Juntament amb Jordi Casadesús i Rubèn Pujol impulsaran una nova etapa artística en els pròxims dos anys

Joan Rial ha estat nomenat nou director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) després de guanyar el concurs convocat a l’abril. Rial, coordinador del festival Vida, estarà acompanyat per Jordi Casadesús i Rubèn Pujol, amb la missió de dirigir la part artística del MMVV durant els anys 2025 i 2026, amb la possibilitat d’una pròrroga de dos anys més.

L’objectiu del nou equip artístic del festival és potenciar l’escena musical catalana amb la presentació d’artistes del país, però també de músics estatals i internacionals. El Mercat de Música Viva de Vic també vol continuar sent un punt de trobada per als professionals del sector i promet apostar nous projectes musicals. A més a més, vol organitzar activitats per crear oportunitats de negoci i fer-se conèixer a escala internacional i als mitjans de comunicació. Aquesta nova etapa marca el final dels catorze anys de direcció de Marc Lloret i Oriol Roca.

La comissió tècnica, formada per representants d’administracions, equipaments i programadors, ha avaluat els dos projectes que es van presentar a l’abril per guanyar el concurs i aconseguir la direcció artística del MMVV i, finalment, l’empresa Coromina Serrat Estévez SL, dirigida per Joan Rial, ha estat la guanyadora.

Rial explica que “tant de bo” el seu projecte es pugui titllar de “continuista” perquè això significarà que aconseguiran que el Mercat “continuï sent una fita de referència per al sector musical del país”. Assegura que tenen “el repte d’aconseguir que el Mercat de Música Viva de Vic continuï sent un espai de referència a nivell català, estatal i europeu”.

Jordi Casadesús és músic (La Iaia) i productor d’artistes com ara Guillem Gisbert i Pau Vallvé. I Rubèn Pujol és el fundador i director del Festival Cantilafont i de l’empresa Bonvehí Arts & Events. El 2013 i 2014, Pujol va estar vinculat a l’equip de producció i gestió del MMVV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia