Música

MÚSICA

Dayna Kurtz oferirà dijous a Girona el seu únic concert a Catalunya

La cantautora nord-americana actuarà amb Robert Maché als jardins del restaurant Nomo, de la pujada de la Mercè, per iniciativa de l’associació Concerts Impossibles

La cantautora nord-americana Dayna Kurtz oferirà aquest dijous, 18 de juliol, als jardins del restaurant Nomo, de la pujada de la Mercè de Girona (21.30 hores; obertura de portes a les 20 hores), el seu únic concert d’aquest estiu a Catalunya, dins d’una gira per l’Estat espanyol que passarà després per Pamplona, Sant Sebastià, Saragossa, Madrid i Mallorca. El concert de Girona ha estat organitzat per l’associació Concerts Impossibles , impulsada per Carles Portell.

Amb una llarga trajectòria que va començar a final dels anys vuitanta, Dayna Kurtz és una artista independent que es mou dins dels límits difusos del que s’anomena Americana, estil en què conflueixen diferents músiques d’arrel com ara el folk, el country i el blues, però en el seu cas també altres com ara el jazz i el pop, amb un toc molt personal i una veu tan profunda com ben modulada. Un autèntic regal per als sentits.

Des del seu debut en solitari amb Postcards from Downtown (Kismet Records, 2002), Kurtz ha publicat diversos treballs com a solista, però el seu últim disc el va publicar l’any passat com a vocalista del grup Lulu and The Broadsides , una potent banda que reivindica la dimensió més ballable de la música de Nova Orleans, on viu Kurtz des de fa uns anys. La completen Robert Maché, guitarra; James Singleton, baix; Glenn Hartman, teclats, i Carlo Nuccio, bateria.

El 1997, l’Acadèmia Nacional de Compositors dels Estats Units la va nomenar Compositora Femenina de l’Any, i el 2004 Norah Jones va fer un duet amb ella a la cançó I Got it Bad (And That Ain’t Good), adaptació d’un clàssic de Duke Ellington, inclosa en el segon disc de Kurtz, Beautiful Yesterday.

Com a duet amb Maché i les seves respectives guitarres, van gravar els dos volums en directe Here, publicats el 2017 i el 2018, que donen pistes més exactes sobre com serà el seu concert a Girona. L’entrada té un preu de 27 euros i, amb sopar (cuina japonesa), de 38 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.