Altres

Societat

Mor Xavier Gordo, referent cultural de Cerdanyola del Vallès

Impulsor de diverses iniciatives culturals privades i públiques dins la ciutat

El programador cultural i una de les figures més importants dins del sector des de finals de la dictadura, Xavier Gordo Montraveta (Berga, 1948), va morir dimarts, a l’edat de 75 anys.

Va llicenciar-se en Història per la UAB i va fer el màster de Gestió Cultural de la UB. L’any 1964 va instal·lar-se al municipi del Vallès Occidental i va treballar com a electricista. Durant aquella etapa va participar activament en la lluita antifranquista com a militant del Front Revolucionari Antifeixista Patriota i del Partit Comunista. Però amb el temps es va anar allunyant d’aquests postulats i va entrar a formar part de l’equip del Casal Parroquial que oferia resistència des de la cultura. Acabada la dictadura, va esdevenir responsable del Departament de Cultura de l’Ajuntament. Va assumir la direcció de l’Ateneu de Cultura (1983) i va contribuir a crear i projectar diferents esdeveniments com la Mostra Internacional de Dansa Popular, el Festival Internacional Blues, la Festa Major del Roser de Maig o l’Estiu és Teu.

El 2003 va provar de fer el salt a la política municipal com a candidat número quatre del PSC, però va renunciar a l’acte de regidor en el Ple de Constitució després de veure l’impossibilitat de formar govern. Tot i això, va continuar treballant dins el consistori amb temes de planificació de ciutat.

Ja jubilat es va instal·lar a Palafrugell i, juntament amb dues persones més, van crear el col·lectiu Els tres de Palafrugell, des d’on van escriure els llibres Puto país. España 1995-2020 i Qui mana al món (2024).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia