Cinema

cinema

Sitges homenatjarà Nick Frost, Corey Feldman i Fred Dekker

Carles Torrens presentarà al festival ‘Apocalipsis Z: El principio del fin’ i es programarà ‘Terrifier 3’, ‘Exhuma’, ‘Azrael’ i ‘The second act’, de Quentin Dupieux

El Festival de Sitges 2024 ja va desgranant alguns dels plats forts de la propera edició. Al ja anunciat Mike Flanagan, també rebran el guardó Màquina del Temps als actors Nick Frost i Corey Feldman, i al director de cinema Fred Dekker.

L’actor, còmic i guionista britànic Nick Frost va fer-se popular com un dels protagonistes principals de l’anomenada trilogia Trilogía del Cornetto: Zombies Party (Shaun of the dead, 2004), Arma Fatal (Hot fuzz, 2007) i Bienvenidos al fin del mundo (The worlds End, 2013), les tres escrites per Edward Wright i Simon Pegg, i dirigides pel primer. Pel que fa Corey Feldman, son molts els que el recordaran per títols clau dels anys vuitanta, Gremlins (1984), Els Goonies (1985), Cuenta conmigo (Stand by me, 1986), Joves ocults(1987) o No matarás… al vecino (1989). En aquest context vuitanter, el festival també ha anunciat la presència de convidats com Heather Langenkamp, una de les protagonistes de Malson a Elm Street, i Courtney Gains i John Franklin, els llegendaris Malachai i Isaac de Los chicos del maíz.

També rebrà el Premi Honorífic el director, guionista i productor estatunidenc Fred Dekker, que va saltar a la fama el 1986, contribuint amb la història original que inspiraria a la saga de terror House ique es va estrenar com a director a El terror llama a su puerta. Com a director, va dirigir la tercera part de RoboCop.

El director de culte del cinema de gènere italià Ovidio G. Assonitis (Laure, The visitor, Piraña II) també rebrà una Màquina del Temps.

Per altra banda, la Federació Internacional de Festivals de Méliès ha decidit atorgar el Premi Méliès Career al cineasta francès Christophe Gans. Des d’El libro de los muertos (1993), la seva òpera prima, el director es va convertir en un dels grans referents del cinema fantàstic europeu. Posteriorment, va dirigir pel·lícules com El pacte dels llops (2001) o Silent Hill (2006).

Quant al jurat de la Secció Oficial a Competició, aquest any serà composat per Christophe Gans, Fred Dekker, la cineasta espanyola Carlota Pereda, l’escriptor i músic britànic Stephen Thrower i la directora del Fantastic Fest Lisa Dreyer.

Primers títols

La programació d’aquesta edició també es comença a a configurar i entre els primers títols que ja se sap que es projectaran destaquen Apocalipsis Z: El principio del fin, adaptació del llibre homònim i de culte de Manuel Loureiro; Una ballena, de Pablo Hernando, on Ingrid Garcia Jonsson protagonitza en el paper d’una assassina a sou despietada, capaç d’infiltrar-se a qualsevol lloc i desaparèixer sense deixar cap mena de rastre; The Second Act, de Quentin Dupieux; que va obrir l’última edició del Festival de Cannes; Twilight of the Warriors: Walled In, de Soi Cheang; The Devil’s Bath, de Severin Fiala i Veronika Franz; Timestalker, d’Alice Lowe i Azrael d’E. L. Katz.

Un dels plats forts d’enguany serà la projecció de Terrifier 3, de Damien Leone i protagonitzada pel terrorífic pallasso Art the Clown. “S’ha convertit en un fenomen gràcies a l’èxit de la segona pel·lícula i haurà moltes sorpreses en el seu passi”, que serà “històric”, ha dit Àngel Sala, director del festival a la roda de premsa d’aquest matí, tal i com recull l’ACN.

Altres títols destacats són A Different Man, d’Aaron Schimberg, una producció d’A24 que protagonitza Sebastian Stan; MadS del cineasta francès David Moreau; Animale d’Emma Benestan; de Corea del Sud arribaran Exhum, Handsome Guys i Noise; des d’Irlanda arriba una de les sorpreses del cinema de terror d’aquest any, Oddity de Damian Mc Carthy. El Festival de Sitges també aposta pel millor fantàstic llatinoamericà i ha programa Mi bestia, de la directora colombiana Camila Beltrán.

Homenatges

El Festival de Sitges homenatja aquest any el clàssic Freaks (1932) de Tod Browning, que té una edició restaurada. De fet, Sala ha dit que un dels leitmotivs girarà al voltant de la pel·lícula. Una altra gran projecció per als aficionats al terror serà la versió en 35mm d’un clàssic del gènere com és La matança de Texas de Tobe Hooper.

El festival també ha anunciat la projecció en 4K de The birthday, que compleix el seu 20è aniversari. En la projecció estaran presents tant Corey Feldman, el seu protagonista, com Eugenio Mira, el director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia