Arts escèniques

TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

El 2 d’octubre representarà aquesta peça sobre la mitologia maia a l’11è Festival Internacional de Teatro Independiente Otra Latitud

La companyia de teatre gironina El Salón de los Invisibles presentarà el 2 d’octubre l’obra Popol Vuh a l’11è Festival Internacional de Teatro Independiente Otra Latitud, que se celebrarà a Tuxtla Gutiérrez, la capital de l’estat mexicà de Chiapas, del 2 al 5 d’octubre. Aquesta peça teatral, creada l’any 2023 i estrenada el gener passat al Teatre Nu de Barcelona, és una interpretació del llegat de la mitologia maia.

El Popol Vuh és un antic text religiós i literari que relata la creació del món i de l’home, i l’origen de les tradicions dels maies. Aquesta adaptació teatral està destinada a un públic infantil i familiar. És una peça teatral que utilitza una combinació d’elements visuals, com ara dibuixos, ombres, animació amb stop motion, dansa urbana, projeccions i música en directe.

“Als responsables del festival mexicà els va impressionar l’estrena del Popol Vuh en català. És un fet insòlit perquè es tracta del seu llegat nacional i mitològic adaptat per una companyia petita de Girona, i que puguem representar-la davant els hereus dels maies és ben poètic!”, afirmen la dramaturga i directora gironina Maria de Prada Capdevila i el productor, dramaturg i escenògraf David Rovirola, de Caldes de Malavella, membres fundadors d’ El Salón de los Invisibles . L’equip es completa amb José Ramón Granero, responsable de la distribució. A més a més, en la representació d’aquesta peça teatral els acompanya Neus Soler, actriu i música; Arnau Montserrat, productor musical, i Deku Rojas, un ballarí i breaker argentí que també col·labora amb els Iron Skulls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia