Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

Una jornada dedicada al vi i amb espectacles de dansa, música i teatre encetarà aquest dissabte l’Escena Germinal, el festival rural d’arts en viu del Camp de Tarragona, que celebrarà la seva segona edició entre el 20 i el 28 de juliol, consolidant-se com una cita artística obligatòria al territori, després que la prova pilot celebrada l’any passat rebés una excel·lent acollida pel públic.

El. certamen, dirigit per Júlia Simó Puyo i Marc Chornet Artells, tindrà lloc als municipis d’Alcover, el Pla de Santa Maria, la Selva del Camp i Cabra del Camp, però la intenció de l’organització és expandir-se a més localitats tarragonines en les pròximes edicions.

Escena Germinal no és un festival d’arts escèniques convencional, sinó que “pretén crear experiències lúdiques i sensorials al públic de la zona perquè gaudeixi d’espectacles de teatre, música i dansa en un entorn rural, envoltat de natura i de paisatges poètics i vibrants”, apunten. Les actuacions no tindran lloc en indrets convencionals, sinó que durant dos caps de setmana els assistents “viuran vetllades de cultura en espais a l’aire lliure, que poden prendre forma de passejades divulgatives i anar acompanyades del tast de productes de proximitat”.

La programació, destaquen els organitzadors, “té molt en compte els processos creatius dels artistes, en comunió amb l’espai i la comunitat circumdant”.

Aquest dissabte, primer dia del festival, arrencarà amb una jornada dedicada al vi que tindrà lloc al Celler Mas Vicenç, a Cabra del Camp. Allà es maridaran diversos vins del celler, mentre es gaudeixen de tres espectacles: Suite de la Terra i el Vi, amb Aleix Cort, Gerard Marsal i Neus Pàmies, que està format per un conjunt de set peces de música i paraules que segueixen el cicle del creixement de les vinyes fins als cups; Proyecto Migrante, de l’argentí Ignacio Tamagno; i el muntatge de dansa Lo faunal, amb Pol Jiménez.

El programa continuarà diumenge, dia 21, amb la ruta de les barraques de pedra seca Paisatges de la memòria: una experiència d’art comunitari que es durà a terme al Pla de Santa Maria i on els artistes faran una creació amb els usuaris de Mas Mahanaim, guiats per Omar Moran (Xile) i la companyia Monte Isla.

Entre la resta d’espectacles destaca una vetllada al claustre del Convent de les Arts (el dia 23), dedicada al centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, durant la qual Marina Alegre teatralitza el mític poema Coral Romput, transformant-lo en un commovedor monòleg dramàtic. I el 25 de juliol, el quartet de corda de la poeta Glòria Coll oferirà un repertori a base de peces del classicisme català, mentre el dramaturg Albert Mestres intercalarà fragments de textos literaris que fan evident la importància i popularitat del mite de Lucrècia a la Catalunya del segle XVIII.

En el cartell d’enguany també hi figuren noms destacats com Moon Ribas i Quim Girón, Roberto G. Alonso, Neus Pàmies i les companyies Llum de fideu i El pont flotant, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia