Música

fotografia i música

Francesc Fàbregas exposa a Porta Ferrada més de 400 fotos de concerts

Francesc Fàbregas (Sant Just Desvern, 1950), un dels grans de la fotografia musical a Catalunya, inaugurarà aquesta tarda al Museu Monestir de Sant Feliu de Guíxols l’exposició En directe, que inclou més de 400 fotografies preses en concerts, des dels anys setanta –quan va iniciar la seva trajectòria a la revista Vibraciones– fins als nostres dies. L’exposició, que ja es va poder veure l’any passat al Palau Martorell de Barcelona, s’inaugurarà avui a les 19 h, amb un recorregut dirigit i explicat per l’autor, i es podrà visitar a la quarta planta del museu fins al 30 d’agost.

L’exposició s’obre amb un gran mosaic de tretze metres integrat per 260 fotos que mostren, de forma aleatòria, diferents cantants i instrumentistes de rock, pop, jazz, folk i flamenc, entre els quals molts noms fonamentals de la música popular del segle XX, com ara David Bowie, Bob Marley, The Rolling Stones, Bruce Springsteen i Tina Turner. Totes tenen en comú que no són posats, sinó imatges captades en directe, amb la seva mirada única, per aquest mestre del fotoperiodisme musical.

A continuació hi ha una selecció de 36 retrats, majoritàriament en blanc en negre, de grans figures de la música com ara Leonard Cohen, Miles Davis i, pel que fa a la representació nacional, Loquillo i Guillem Gisbert, de Manel. A més, Fàbregas , convidat especial del 62è Festival de la Porta Ferrada, presentarà al mateix monestir, el diumenge 28 de juliol a les 17 h, el seu recent llibre sobre el concert de Bruce Springsteen del 1981 a Barcelona, acompanyat pel periodista Jordi Bianciotto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia