Arts escèniques

La Fira del Circ ofereix fins a 40 espectacles al carrer a la Bisbal

El tret de sortida va donar-lo l’espectacle de dansa aèria ’Donde te miro y te veo’ de Sacude Danza en la façana de Torre Bisbal, divendres al vespre. Al llarg del cap de setmana la 29a edició de la Fira del Circ al carrer de la Bisbal d’Empordà oferirà 40 espectacles de prop d’una trentena de companyies.

Una de les línies mestres d’enguany és la ferma aposta pel talent local: més de la meitat de les companyies són catalanes, cosa que fa més sostenible la proposta. La resta són, majoritàriament, d’altres punts de l’estat, alhora que també n’hi ha del Regne Unit i França. Fidel al seu estil, la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà prioritza la qualitat per damunt de la quantitat i s’ajusta a la seva realitat estructural com a festival. Alhora, si bé se cenyeix a una rigorosa paritat, també fa posa en solfa un acurat equilibri de gèneres circenses. Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades i trencadores, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics. Un dels objectius que afronta la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és el de captar públic jove.

Així, fins diumenge, emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer, la plaça Benet Mercader o la plaça Germans Sitjar tornaran a omplir-se de circ. I a la vintena d’escenaris que acolliran espectacles, enguany cal sumar-hi la fàbrica de creació d’arts escèniques Brava Performing Arts, que un any més col·labora amb la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, acollint l’espectacle ‘Pin Pang’ de Xabi Larrea i allotjant part dels artistes programats durant els dies de fira.

Amb la 29a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà la ciutat s’omplirà de clown, acrobàcies, malabars, equilibrisme, diàbolo, malabars, trapezi, o, fins i tot, pinzellades de dansa aèria. Són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació, configurada amb més de 40 espectacles d’una trentena de companyies. Noms com Sacude Danza, Impulsos, Cia. Lepuant, Per Nassus, Lotta&Stina, Cirque Entre Nous, Eunoia Kolektiva, Las Sputnik, Cia Tarannà, Quim Girona & Moon Ribas, PSIRC, Los Herrerita, Dudu Clown o Enric&Chelsea posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics. Alhora, una quarta part de les companyies són d’altres punts de l’estat, com el País Valencià (Las Couchers), de Madrid (Teatro sobre ruedas), de les Illes Balears (Tiramillas Circo), Euskadi (Xabi Larrea), Castella Lleó (Miguel Barreto), Aragó m(Nostraxladamus) o Andalusia (Mario Comaneci). A això cal sumar-hi les franceses TramPoline i Los Putos Makinas i les britàniques Hands Down Circus i Gandini Juggling, que justament faran la cloenda de la Fira de Circ al Carrer amb l’aclamat ‘Smashed’, la nit del diumenge, a la plaça del Castell. De la quarantena d’espectacles un total de 9 són de pagament, sempre a preus populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia