Cinema

cinema

El públic del Festival Nits Orientals premia el film japonès ‘Sabakan’

Una altra pel·lícula d’aquest país, ‘Single8’, s’emporta el Gran Premi del Jurat

La producció de Mongòlia ‘If only I could hibernate’ és distingida amb el premi de la Crítica

El públic del 21è Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, que es tanca aquest vespre a la capital d’Osona, ha atorgat el Gat de la Sort a la producció japonesa Sabakan, dirigida per Tomoki Kanazawa. El guardó s’atorga per votació popular i ha recaigut en aquesta faula d’estiu que va inaugurar el certamen, sobre dos nens que recorren una illa per veure dofins. El Gran Premi del Jurat, format aquest any pels directors Caye Casas i Dhanraj Barkote i el programador cinematogràfic Juan Pérez de la Torre, també ha anat a parar a un film japonès. Single8, de Kazuya Konaka, és el guanyador del premi del jurat “per reflectir les decisions vitals que tot aspirant a cineasta ha viscut”. El jurat ha decidit fer també tres mencions especials a tres pel·lícules més provinents de la Xina, Corea del Sud i l’Índia: A long shot, Soulmate —per l’actuació protagonista de Kim Da-mi— i Aatmapamphlet, respectivament.

D’altra banda, el premi de la Crítica ha recaigut per segon any consecutiu en una pel·lícula mongola, If only I could hibernate. La directora debutant Zoljargal Purevdash ha filmat aquesta commovedora història d’una estudiant brillant d’una família molt humil que lluita per llaurar-se un futur millor.

El públic va omplir ahir el teatre L’Atlàntida en l’homenatge a Akira Toriyama, amb espots i vídeos inèdits; l’actuació estel·lar d’Arnau Tordera, que va interpretar dos temes deBola de drac en català, i un concurs de cosplay. L’última nit a la Bassa dels Hermanos va estar dedicada ahir a l’Índia i va tornar a omplir el pati de butaques en una vetllada en què es van anunciar els films premiats i es va projectar la superproducció HanuMan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia