Cultura

Avui comença la tercera edició del Pop Arb

En només tres anys el festival s'ha convertit en una referència de l'estiu musical

El pop indie català compta amb un punt de reunió anual que no és altre que Arbúcies (La Selva), la localitat que durant anys va organitzar l'Acampada Jove i que des de l'any 2005 ha sabut passar el testimoni musical a un festival que aquest cap de setmana arriba a la seva tercera edició, el Pop Arb.

Tres anys pot semblar molt poc recorregut per consolidar un festival musical, però aquest no és el cas del Pop Arb, ja que a diferència d'altres festivals del país, ha sabut triar una oferta musical capaç de mobilitzar el públic en un camp musicalment poc explotat, el pop de caire independent fet a Catalunya i/o en català.

Generador d'expectatives
Tant és així que, com en els grans festivals, el cartell del Pop Arb genera expectatives de tot tipus, fins i tot entre els mateixos participants. Almenys així ho declaren els coordinadors del festival, Anna Cerdà i Marc Lloret, quan asseguren que "els grups són els primers que tenen ganes de venir al Pop Arb".

En un entorn musical en el qual la participació en festivals musicals es gairebé una rutina d'obligat compliment estival per moltes de les grans bandes del país, despertar l'interès del sector artístic és tot un èxit i això només es pot fer des d'una estricta i diferenciada filosofia musical. "El Pop Arb -assenyalen el seus responsables-, és un festival de territori, no de llengua, i l'equip que programa té en consideració la qualitat de les propostes i el seu lloc d'origen".

Igualar la convocatòria del 2006
Sumades a les expectatives artístiques, cal tenir en compte les expectatives quant a la convocatòria. En aquest sentit, Marc Lloret és del parer que l'objectiu "és igualar les xifres de l'any passat", unes xifres modestes, que oscil·len entre les 1.500 i les 2.000 persones, sempre tenint en compte "que el programa d'aquest any és un pèl més arriscat que el de l'any passat".

Efectivament, a noms relativament consagrats de l'escena, com Joan Miquel Oliver -el cap pensant d'Antònia Font-, Quimi Portet, Standstill i Love of Lesbian, cal sumar revelacions com Sanjosex i Mendetz i grups encara per descobrir, com Albaialeix i Nosticsol. Una vintena llarga de grups, cantants i DJs -entre els quals cal destacar Ángel Molina- passaran pels diferents escenaris habilitats a Arbúcies.

El Pop Arb està organitzat per l'Ajuntament d'Arbúcies i compta amb el suport de l'AVUI.CAT. El preu de les entrades a taquilla és de 25€ per la nit de divendres i 30€ per la de dissabte. L'abonament pels dos dies té un preu de 35€.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.