Art

ART

Els tresors del Bisbat llueixen a la ‘Revista de Girona’

El número 345 de la revista que publica la Diputació de Girona conté un dossier que es titula ‘Tresors del bisbat de Girona: el patrimoni cultural diocesà en el segle XXI’, coordinat per Francesc Miralpeix

La Diputació de Girona ha publicat el número 345 de la Revista de Girona, que correspon als mesos de juliol i agost de 2024. Aquest número inclou el dossier que porta per títol Tresors del bisbat de Girona: el patrimoni cultural diocesà en el segle XXI coordinat per Francesc Miralpeix Vilamala.

La presentació del dossier ha tingut lloc aquesta tarda a la Catedral de Girona, en un acte que ha comptat amb la intervenció de fra Octavi Vilà, bisbe de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, en funcions, i historiador; Francesc Miralpeix, doctor i professor d’Història de l’Art a la Universitat de Girona i coordinador del dossier; i Gerard Bagué, director de la Revista de Girona.

El punt de partida d’aquest dossier, com ha destacat Miralpeix, és el reconeixement de la riquesa patrimonial del conjunt del bisbat de Girona. “Si tresor, en singular, concreta l’existència d’un espai museològic i evoca un seguit d’objectes únics, valuosos i col·leccionables, la forma en plural traspassa les parets capitulars i s’estén envers un llegat que entronca amb la noció àmplia i transversal del que entenem com a patrimoni cultural”.

El dossier presenta dotze articles de diferents experts i erudits sobre el patrimoni religiós i el llegat de la Catedral de Girona al llarg de la història. Articles del mateix Francesc Miralpeix, Joaquim Nadal, Joaquim M. Puigvert, Joan Bosch, Marc Sureda, Josep Pujol, Rosa Maria Gil, Joan Naspleda, Xavier Solà, Saida Palou, Sílvia Aulet i Sílvia Planas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia