Altres

Cultura

El nou Centre Catòlic de Reus serà un espai versàtil que respectarà els elements patrimonials

L’Ajuntament tria la proposta elaborada per una Unió Temporal d’Empreses formada pels estudis arquitectònics Soffito, NUA i Sandra Álvarez

Un projecte que manté els elements patrimonials però, alhora, vol convertir el Centre Catòlic en un espai versàtil per transformar-lo en el nou Centre d’Arts Escèniques. Aquests dues idees s’inclouen a la proposta d’una Unió Temporal d’Empreses formada pels estudis arquitectònics Soffito, NUA i Sandra Álvarez escollida en concurs públic per l’Ajuntament de Reus per tirar endavant la reforma necessària a l’espai perquè pugui acollir el Bràvium Teatre i altres entitats relacionades amb les arts escèniques. La proposta guanyadora planteja intervencions estratègiques en 4 punts clau: l’atri, l’espai públic, els terrats i el Bràvium. En aquest sentit, un dels elements destacats és l’obertura d’un atri que permetrà que totes les plantes tinguin llum natural i facilitarà l’organització dels espais. En els propers mesos es redactarà el projecte bàsic i executiu, pressupostat en 200.000 euros. Amb la rehabilitació, es podran resoldre les patologies detectades a l’edifici. Es preservaran elements patrimonials valuosos com l’escala, els paviments originals, la ferradura, el sostre de voltes del teatre, les portes i les finestres nobles o el mobiliari de la biblioteca. La reforma també vol servir per millorar l’eficiència energètica de l’espai.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, van signar l’octubre de l’any passat el conveni entre la Parròquia Prioral de Sant Pere Apòstol i l’Ajuntament de Reus per a la rehabilitació, la cessió i el manteniment de l’activitat cultural del Centre Catòlic. La signatura del conveni implica la cessió d’un dret de superfície de l’immoble en favor de l’Ajuntament amb una durada de 50 anys. El consistori es farà càrrec del projecte i les obres de rehabilitació; i farà ús de les instal·lacions, llevat d’uns espais a la segona planta que seran per a l’ús de l’Arquebisbat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.