Art

art

Ferrer Pino exposa al seu Sitges

La Capella de les Arts de la Fundació Ave Maria de Sitges presenta, fins al 4 d’agost, l’exposició Descobrint les pintures del Vinyet, que aplega una vintena d’obres d’Agustí Ferrer Pino (1884-1960), l’artista sitgetà que va entomar entre el 1918 i el 1919 la decoració del cambril del santuari del Vinyet.

Comissariada per Toni Sangrà, autor de la tesi de Ferrer Pino, i la historiadora de l’art Beli Artigas, la mostra traça les connexions estilístiques entre els murals del Vinyet (“En molt mal estat, demanen una restauració urgent”, remarca Artigas) i aquest conjunt de peces que majoritàriament formen part dels fons de la Fundació Ave Maria, una institució sense ànim de lucre que treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. També s’han incorporat a l’exposició algunes obres de col·leccions particulars i el tapís de la Mare de Déu del Vinyet, també creació de Ferrer Pino, que el 2022 va ser recuperat, per subscripció popular, per restituir-lo al santuari.

A Descobrint les pintures del Vinyet, el visitant s’hi trobarà la personalitat artística simbolista i orientalista d’aquest inquiet pintor que després de fer diversos viatges per Europa i Algèria, determinants per al seu estil, va tornar a Sitges el 1915. A la seva localitat natal, va afrontar diversos projectes d’envergadura, com ara les decoracions de la capella de l’hospital de Sant Joan Baptista, la capella de la Trinitat i el Casino Prado Suburense, i el disseny i l’elaboració de la Fera Foguera, el Drac, element festiu present a la mostra.

El 5 d’agost se sortejarà, a benefici del Vinyet, un quadre de Ferrer Pino. Les butlletes es venen a 2 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia