Música

CULTURA

Pineda i Santa Susanna busquen “in extremis” nova ubicació pel Mar d’Estiu

Els Ajuntaments de Pineda de Mar i Santa Susanna i els promotors del festival Mar d’Estiu, Paralelos Musicales, han fet un comunicat conjunt en el qual expliquen que estan avaluant la viabilitat de continuar amb l’esdeveniment davant la negativa del Departament de Territori de concedir-los els permisos corresponents per fer-lo a la zona de La Llàntia. D’altra banda, destaquen que estan estudiant ubicar l’escenari en un nou espai alternatiu, dins dels mateixos municipis, “per tal de donar resposta a totes les persones que han adquirit la seva localitat, i als mateixos artistes del Festival que també veuen greument afectats els seus drets”. En aquest sentit asseguren, que valoren “’iniciar les accions legals pertinents contra aquesta resolució”. El comunicat recull la “sorpresa i indignació” davant l’anunci fet per la Generalitat en tant que creuen que la resolució “lesiona els drets fonaments de les persones i el seu lliure accés a la cultura, així com la dels municipis i de la pròpia empresa organitzadora que veuen com els seus legítims interessos socials i econòmics es veuen alterats”. Recorden que aquest és un festival “amb un interès social clar i contrastat, que genera riquesa als municipis i aporta un valor a les persones”. Apunten que més de 16.000 persones ja han adquirit la seva localitat per assistir a un dels 12 concerts programats.

En el comunicat es precisa que “ningú amb sentir comú” pot manifestar que un festival de música, amb artistes contrastats i per a tots els públics, i que finalitza la seva activitat a les onze de la nit pertorba el dret al descans de les persones. Ajuntaments i organització avancen que en les properes hores es prendrà una decisió definitiva sobre la continuïtat o no del Mar d’Estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Pineda i Santa Susanna busquen “in extremis” nova ubicació pel Mar d’Estiu

PINEDA / SANTA SUSANNA
CRÒNICA

Bon jazz reivindicatiu a la vora del mar

Cultura

Ha mort l’activista cultural menorquí Gonçal Pons i Moll

cinema

‘Casa en flames’ supera els 150.000 espectadors a tot l’Estat

Barcelona
música

El festival Les Nits de Barcelona reuneix més de 44.000 espectadors

barcelona
música

Lluc estrena ‘2002’ un tema que ‘sampleja’ la cançó ‘Per cada u’ de Mar Pujol

BARCELONA
Julieta Venegas
Cantant i compositora mexicana

“No em sento molt establerta enlloc”

Sant Feliu de Guíxols
estrenes de cinema

Guédiguian, sempre fidel als seus actors, temes i ideals

Barcelona
Guaita què fan ara
Sèries

‘Eric’ no és la millor sèrie de l’any, però sí una de les més originals