Patrimoni

PATRIMONI

La Unesco inclou la via Àpia a la llista de Patrimoni de la Humanitat

El comitè de la Unesco , reunit a Nova Delhi, ha enllestit la inscripció de nous béns a la seva llista de Patrimoni de la Humanitat, amb 26 nous llocs inscrits entre divendres i dissabte, entre els quals hi ha la via Àpia (Itàlia) i els espais relacionats amb el llegat de Nelson Mandela, a Sud-àfrica, segons ha informat Efe. Fins ara, el Comitè del Patrimoni Mundial ha inscrit 1.222 llocs de 168 països a la llista del Patrimoni Mundial, entre les quals hi ha les obres de Gaudí, el monestir de Poblet, el Palau de la Música Catalana i l’hospital de Sant Pau, el conjunt arqueològic de Tarragona i les esglésies de la vall de Boí.

L’Àpia, una de les principals vies de l’antiga Roma de la qual es conserven alguns trams, va ser construïda a final del segle IV a.C. per connectar la capital amb l’estratègica ciutat de Bríndisi, al sud-est d’Itàlia, el port més important del Mediterrani i punt de partida de l’expansió marítima dels romans.

Pel que fa al memorial de Mandela, que serà protegit per recordar la seva lluita contra l’apartheid i a favor dels drets humans i la pau, la seva candidatura ha estat motiu d’un intens debat.

Romania ha registrat dos béns nous a la llista: el conjunt monumental de Brâncusi, a Târgu Jiu, realitzat en memòria dels caiguts durant la Primera Guerra Mundial, i les fronteres de l’Imperi Romà a Dàcia. La Xina ha estat el país amb més llocs inscrits aquest any, amb tres: l’eix central de Pequín i, pel que fa a espais naturals, el desert de Badain Jaran i una ampliació del santuari d’aus migratòries al litoral del mar Groc i el golf de Bohai. La Xina és el segon país que té més llocs protegits, amb 59, un menys que Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia