Art

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

El projecte fotogràfic ‘Street stories ’ va néixer el 1979 de mans del barceloní

El fotoperiodista Àlex Burgaz, nascut a Barcelona i actualment resident a Juneda, ha capturat més de 20.000 fotografies que immortalitzen la vida en el món durant 45 anys. Les imatges retraten situacions quotidianes i icòniques a ciutats i pobles de Catalunya i arreu del món que mostren la realitat, l’evolució de la societat i els efectes de la globalització.

El projecte Street stories va néixer el 14 de juny de l’any 1979 amb la primera fotografia que es va fer a la plaça Catalunya de Barcelona. La iniciativa neix amb la intenció de capturar “persones o moments” que van des dels “més insignificants a altres més icònics” en països d’Europa, Estats Units o Àsia, explica Burgaz.

El fotoperiodista assegura, en declaracions a l’ACN, que, “a l’hora de fotografiar, busco les instantànies que mostrin tota la realitat. Capturar els matisos ajuda a explicar la realitat social dels diferents indrets, inclús quan hi ha governs que volen amagar-la”. Afegeix que el seu objectiu “és definir l’evolució de la societat d’arreu i mostrar com aquesta conflueix al llarg dels anys amb el fenomen de la globalització”.

Algunes de les fotografies més destacades són la d’un nen que va ser víctima de l’esclavitud infantil a Haití o la del president Carles Puigdemont en un dels moments més rellevants del procés.

L’amor a la fotografia li ve de família, ja que el seu pare i un altre familiar també treballaven en aquest sector. De camí a l’escola quan era petit observava situacions del dia a dia que l’inspiraven i així es va crear la imatge de la Plaça Catalunya el 1979.

El projecte, iniciat com un diari personal, va agafar impuls a finals dels anys 90 amb l’augment dels ingressos econòmics i la possibilitat de viatjar, i a partir del 2010, gràcies a la fotografia digital, el volum d’imatges va incrementar. Actualment, Burgaz desitja que Street stories superi el segle d’història i continuï expandint-se globalment.

El barceloní afirma que és un projecte fotogràfic amb molta durada, i per això està estudiant si aquest pot formar part dels rècord Guinness.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.