Llibres

LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

La Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern de Barcelona, que tindrà lloc del 20 de setembre al 6 d’octubre, mostrarà l’ofici de llibreter del poeta Joan Salvat-Papasseit, de qui enguany es commemora el centenari de la mort. L’organització ha explicat aquest dilluns que la mostra exhibirà una àmplia selecció de materials originals –llibres, revistes, poemes manuscrits, dibuixos, fotografies i objectes personals–, a través dels quals es pot traçat un recorregut cronològic per la vida i l’obra de Salvat-Papasseit, a més de documents i objectes que van marcar la seva trajectòria, com ara llibres d’autors que el van inspirar, revistes literàries en què va col·laborar i elements relacionats amb el seu ofici de llibreter.

En el marc de l’exposició, l’actor i doblador Jordi Boixaderas farà una lectura especial d’una de les poesies de Salvat-Papasseit. I la pregonera de la que serà la 73a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern de Barcelona serà la traductora Dolors Udina, que ha traduït al català obres d’autors de renom internacional com Joseph Roth, Thomas Bernhard, Elfriede Jelinek, Imre Kertész o Philip Roth. La seva tasca com a traductora ha estat reconeguda amb nombrosos premis.

La Fira reunirà enguany al passeig de Gràcia 27 llibreries de tot Catalunya, que hi oferiran una àmplia selecció de llibres antics, edicions rares, de segona mà i descatalogats, així com també obres modernes a preus assequibles. Són, apunten, joies bibliogràfiques que abasten des del segle XVI fins avui. A més de les parades de llibres, el certamen ofereix activitats relacionades amb el món literari, com ara presentacions de llibres o tallers d’escriptura.

Aquesta fira, organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i ben arrelada en el calendari cultural de la capital catalana, és la més antiga de la seva naturalesa a Europa. Durant 72 anys ha estat un punt de trobada per a amants dels llibres, col·leccionistes i professionals del sector com un espai per reivindicar el valor del llibre de segona mà com a vehicle de cultura i coneixement.

El cartell d’aquest any ha estat creat per la il·lustradora editorial barcelonina Ana Yael, especialitzada en poesia visual i il·lustració conceptual i la peça és una oda al llibre com a finestres no només de coneixement, sinó de grans històries universals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia