Cinema

CINEMA

La mostra FRONT programa una quinzena de films sobre memòria democràtica

La Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, FRONT, ha programat una quinzena de pel·lícules, entre llargmetratges de ficció i documentals, per reflexionar sobre la memòria històrica i democràtica. L’augment de l’extrema dreta i conflictes com ara la Revolució Russa, la Guerra Freda, la violència d’estat, la regulació de les fronteres, les migracions, i les guerres a Palestina i Ucraïna seran alguns dels temes que s’abordaran en aquesta cinquena edició, que tindrà lloc del 26 de setembre al 5 d’octubre. A diferència d’altres anys, en què el festival passava per diferents municipis de les Terres de l’Ebre, enguany l’Ocine de Roquetes en serà l’únic escenari.

La programació definitiva es donarà a conèixer a finals d’agost. Però, com és habitual, les projeccions aniran acompanyades de taules de pensament i debats entre persones vinculades a la cultura, l’acadèmia i la filosofia. També es donarà continuïtat al projecte FRONT a les Aules, la secció de cinema dedicada als estudiants de secundària de les Terres de l’Ebre. En aquesta segona edició, però, aquest cicle es trasllada al novembre per adaptar-ho als calendari del curs educatiu.

El programa també inclourà una jornada professional per reflexionar sobre el sector i crear sinergies entre creadors, realitzadors i artistes del territori. De fet, la mostra ha estat acceptada com a membre de la Catalunya Film Festivals, un segell que aglutina 45 festivals i mostres de cinema de tot el país, segons han afirmat des de la direcció de l’esdeveniment: “formar part d’aquest col·lectiu els permetrà generar sinergies dins el sector i professionalitzar l’estructura de la Mostra”, apunten.

Segons recull l’ACN, aquesta adhesió també anirà acompanyada d’una millora de la qualitat de la programació, la qual es donarà a conèixer a finals d’agost. “Aquest ha estat un dels motius pels quals enguany hem apostat per concentrar les projeccions a la sala premium de l’Ocine de Roquetes, que disposa d’última tecnologia de so i vídeo i ofereix una qualitat de projecció única al territori”, explica Oriol Gracià, codirector de la Mostra.

Pel que fa al cartell, és obra de l’artista Marc Volpini, el qual, segons detalla l’organització, ha volgut recuperar una de les imatges iconogràfiques antifeixistes dels anys trenta del segle passat: la foto Aixafemel feixisme, el cartell de guerra creat el 1936 pel fotògraf i publicista de Valls, Pere Català i Pic. En lloc de l’esvàstica de la foto original, Volpini ha ubicat l’esfera que culmina el monument franquista de Tortosa com a símbol de l’enquistament dels valors de la dictadura en una part de la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Lloret Negre entregarà el premi honorífic a Anna Soler-Pont

LLORET DE MAR
cinema

‘Segundo premio’, ‘Marco’ i ‘La estrella azul’ són preseleccionades a l’Oscar

barcelona

El Canal presenta un programa d’una trentena d’activitats a la tardor

SALT
Peter René Pérez i Lucija Stojevic
Protagonista i directora de ‘Pepi Fandango’

“Els que hem sobreviscut als camps ens sentim culpables”

Màlaga
ART

Paula Artés rep el premi Art Nou per ‘Energia submergida’

Barcelona
ART

Dels enigmes d’Alícia a la carnalitat de Rubens

Barcelona

Una vintena d’actes pel 50è aniversari de la mort d’Aurora Bertrana

GIRONA
ANIVERSARI

Gegants, bigotis i galetes pels 50 anys del Teatre Museu Dalí

Figueres
CINEMA

‘Casa en flames’ supera ’Alcarràs’ i és la pel·lícula en català més vista l’última dècada

BARCELONA