Cinema

televisió

Desestimada la demanda per plagi contra ‘Eufòria’

La magistrada ha desestimat la demanda per plagi dels promotors d’Operación Triunfo, Toni Cruz i Josep Maria Mainat, contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la productora Veranda Media pel programa Eufòria. En una sentència a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa argumenta que no s’ha aportat “cap prova” sobre l’autoria del format d’OT, i que ni Cruz ni Mainat van inscriure’l al registre de la propietat o apareixen com a autors en la Bíblia d’OT. De fet, segons la jutgessa, no hi ha “cap prova o indici que permeti considerar que es tracta d’una obra ideada o creada” pels demandants, i tampoc consta “en quins percentatges” n’haurien estat autors. La sentència es pot recórrer.

Els fets es remunten al 2023, quan Toni Cruz i Josep Maria Mainat, creadors d’Operación Triunfo, van presentar una demanda contra la productora d’Eufòria, Veranda TV, i laCCMA per plagi, en considerar que el talent show emès per TV3 “té massa similituds” amb OT. Prèviament, després de la primera temporada d’Eufòria, el 2022, Cruz i Mainat ja havien emès un comunicat en què denunciaven aquestes “similituds”. Cruz i Mainat demanaven una indemnització de 25.000 euros cada un.

La defensa de la CCMA es va basar en tres arguments: en primer lloc, que Mainat i Cruz no podien acusar de plagi als creadors d’Eufòria perquè ells no constaven oficialment enlloc com a creadors d’Operación Triunfo; en segon lloc es van debatre els arguments que es plantejaven de què un programa i l’altre eren una fotocòpia i, finalment, es va argumentar que com a gènere televisiu tenien casuístiques molt diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CRÒNICA

The Tyets decreten l’inici d’estiu a Cap Roig

televisió

Desestimada la demanda per plagi contra ‘Eufòria’

Barcelona
CINEMA

La mostra FRONT programa una quinzena de films sobre memòria democràtica

ROQUETES
CINEMA

‘El aspirante’, de Juan Gautier, guanya l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Palma de mallorca
LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

BARCELONA

El Mediterranea Festival preveu uns 20.000 assistents a la vuitena edició de dissabte que ve

ROSES

Sílvia Pérez Cruz encetarà el F’Estiu de Calonge i Sant Antoni el dia 5

cALONGE I ST. ANTONI
CRÒNICA

Entre Suzanne i Toquinho amb Camilla

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

BARCELONA