Art

ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

L’artista digital Refik Anadol estrena la seva quarta obra digital creada en exclusiva per a la Casa Batlló, després del mapping projectat els anys 2021 i 2023, l’NFT Living Architecture, i la instal·lació In the mind of Gaudí. En aquesta ocasió presenta Gaudí Dreams, un viatge pels túnels imaginaris de la ment de l’arquitecte, un somni de Gaudí en el qual totes les seves obres es connecten entre si. Inclosa en la visita al monument, l’obra es presenta en un espai immersiu 360° únic al món, Gaudí Cube, un cub Led de sis cares, la tela somiada per a qualsevol artista digital.

Refik Anadol afirma en un comunicat –recollit per l’ACN– que “les obres de Gaudí estan interrelacionades. Hi ha una història entre elles. Gaudí les va pensar de manera no lineal, connectant-les, i Gaudí Dreams és un homenatge a aquest llegat”.

Igual que l’anterior instal·lació de l’artista a la Casa Batlló, Gaudí Dreams “s’alimenta de la recopilació més gran de dades sobre l’arquitecte, més d’un bilió d’imatges processades per diferents algoritmes d’IA”.

Escanejos de la Casa Batlló, arxius del monument, articles acadèmics, vídeos i imatges públiques de les obres de l’arquitecte i referències del món natural, són algunes de les fonts d’aquesta monumental base de dades sobre Gaudí en les quals s’han basat les seves dues instal·lacions. En aquesta segona obra, es potencia la capacitat immersiva de la sala en un nou viatge que promet ser inoblidable.

“En la primera instal·lació volíem explicar una història sobre la ment de Gaudí. Després ens vam adonar que com més investigàvem la seva ment, més mons nous s’obrien. Ara hem dissenyat una versió en la qual som capaços de volar literalment, físicament, en aquests túnels imaginaris de la seva ment”, assenyala Anadol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia