Patrimoni

activitats familiars

Excavar en família a les ruïnes d’Empúries

Familiària, la jornada per gaudir en família de diferents activitats relacionades amb la història antiga i l’arqueologia, celebrarà la 9a edició aquest dissabte a les instal·lacions de la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Coorganitzada pel MAC-Empúries i Pistatxo Produccions –l’empresa d’Els Amics de les Arts, organitzadora també del Festivalot de Girona–, Familiària proposa una quinzena d’activitats, inclosos diferents tallers, una gimcana de descoberta del jaciment, visites al campament romà amb recreacions de la vida diària dels seus habitants, un espectacle de titelles (Un dia al portus, de La Genovesa), els geganters de la Colla Emporion i, com a cloenda, l’actuació musical d’Els Atrapasomnis, a les 18 h. A més, també hi ha la possibilitat de visitar la nova exposició permanent del museu, Empúries, port de cultures, com la mostra temporal Empúries, Eivissa, Ensérune. El viatge impossible, plantejada com “una experiència virtual” amb diferents recursos audiovisuals.

Tallers d’anxoves i nius

Familiària obrirà dissabte les seves portes de les 10 h a les 19.30 h, i el preu de l’entrada és de 12 euros per persona. Els menors de 5 anys no paguen entrada. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al web Familiaria.cat , on també s’ha de fer la reserva per participar en els tallers de percussió, arqueologia, escriptura medieval, ceràmica, caixes de niu i empotar anxoves, a més de la visita al campament romà i la visita familiar al jaciment, totes les activitats en diferents hores concertades. Algun taller, com ara el de ceràmica, ja està ple.

També hi ha altres activitats sense necessitat de reserva prèvia, com ara els espectacles de música, titelles i gegants, la gimcana, la visita oberta al campament romà i el racó creatiu, on es podran fer màscares de guix i joies romanes tant al matí com a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.