Cinema

Thriller dramàtic

Luc Besson retrata un inadaptat que viu entre gossos, a ‘Dogman’

Luc Besson sempre ha tingut tants fans com detractors. El realitzador francès, autor d’obres rellevants com Lucy, El gran blau o El cinquè element, ha decidit tornar al terreny del thriller, on millor es mou, per concebre un encadellat que té una mica de paràbola religiosa, aires de faula animalista, un melodrama social i una història de justiciers urbans, tot en un.

Es titula Dogman i hi té una actuació destacada Caleb Landry Jones, actor i músic estatunidenc, conegut pels seus papers secundaris però de pes en sèries i pel·lícules com ara Banshee, X-Men: First Class i Get out (Déjame salir). En aquest interpreta el paper protagonista, el de Douglas, un noi que de nen va ser maltractat pel seu pare i que, després d’una sèrie d’episodis de violència, va quedar paralític i obligat a créixer tancat en una gàbia de gossos de lluita.

La seva és una història de superació i redempció que el cineasta francès va desenvolupar després de colpir-lo un cas que va llegir en un article de diari. La trama tracta sobre la crua infància del noi, indaga com això el va afectar psicològicament durant la seva vida adulta, transformant-lo en un marginat social. És la seva convivència amb els gossos, amb qui manté una connexió especial, on troba consol i lleialtat, i mentre els entrena per realitzar robatoris en cases de luxe especula amb un pla de venjança. El film es va presentar al Festival de Venècia de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.