Música

MÚSICA

Arrenca el renovat festival de Cambrils

La voluntat dels organitzadors que el concert inaugural del 49è Festival Internacional de Música de Cambrils fos un acte popular i participatiu, i per això el van programar a la zona cèntrica del Port, es va fer realitat. L’actuació de la Balkan Paradise Orchestra, un grup català de clara projecció internacional, integrat per 10 dones, va atreure més de 2.000 persones, que van poder gaudir d’aquesta formació, que aterrava per primer cop a Cambrils, tot just acabada d’arribar dels Estats Units –on va representar la música catalana en un concert a Central Park. La Balkan Paradise Orchestra va néixer a principis del 2015 als carrers de Barcelona i la integren instrumentistes de vent i percussió. Tot i que els seus sons d’arrel són balcànics, les composicions barregen ritmes i tradicions del món.

Amb aquest concert gratuït, l’Ajuntament de Cambrils, que enguany ha assumit l’organització de l’esdeveniment –amb direcció artística d’Isaac Albesa–, després de la renúncia del grup Clipper’s, enceta un nou format, més descentralitzat, en què el parc del Pinaret deixa de ser l’escenari únic.

Des d’aquest primer concert, cada dia hi ha propostes musicals. Després de les actuacions dels mallorquins Suasi, divendres, i dels sons flamencs de La Prenda Roja, dissabte, el festival continuarà aquest diumenge, a la Torre del Llimó, amb Pepe Rivero (piano) i Ángela Cervantes (veu), un duet que actualitza i canta les cançons de Sylvia Rexach, cantant porto-riquenya d’origen català dels anys cinquanta-seixanta del segle XX.

Dilluns, al mateix espai, actuarà Barencia, amb un espectacle de trobada entre la música i el baile, entre el flamenc i el jazz. El grup està format per Xavi Torres, un dels pianistes catalans amb més projecció del jazz europeu; el bateria Bernardo Guerra, conegut per la seva col·laboració estable amb Stefano Bollani, i el contrabaixista Michelangelo Scandroglio, un dels talents emergents de l’escena italiana. Tots ells acompanyats del ball de Karen Lugo.

En el cartell del festival, que durarà fins dissabte vinent, 10 d’agost, també hi figuren els noms de Las Karamba, Andrea Motis, Gossos, Rodrigo Cuevas i Los Mambo Jambo i Alice and the Wonders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia