Música

CRÒNICA

Roses vibra a ritme de música electrònica

La 8a edició ha consolidat el festival com una de les festes més multitudinàries de l’estiu a l’Empordà

El Mediterranea Festival ha tornat a fer vibrar Roses un any més. Amb totes les entrades exhaurides i 20.000 espectadors, la vuitena edició del festival l’ha consolidat com un dels esdeveniments més multitudinaris de l’estiu a l’Empordà. Tot i que les primeres edicions de la festa organitzada per Midnight Group es duien a terme a la Ciutadella de Roses, situada al mig de la ciutat, des de fa uns anys, i a mesura que el projecte ha crescut, l’organització ha decidit de forma encertada canviar l’emplaçament i traspassar-ho a una gran esplanada a la carretera de l’Estació de Vilajuïga.

Enguany, el festival, que està dedicat sobretot a la música urbana i electrònica, ha comptat amb quatre escenaris diferents (Vibra Stage, No es Ruido Stage, Makina Legends Stage i Ravers Stage), on han actuat una cinquantena d’artistes. Una de les que hi ha actuat ha estat Lady Dammage, una discjòquei que fa més de deu anys que està en el món de la música electrònica i, de fet, una de les poques dones que hi ha al cartell d’aquest any (dels 53 artistes només quatre són dones). Ella mateixa explica una de les coses que més destaca de l’esdeveniment: “És un festival molt versàtil; és a dir, jo crec que aquest és un dels punts que busca l’organització: reunir tot tipus de públic i que les noves generacions, les que vinguin a veure Anuel AA, per exemple, també s’introdueixin en el món del hardcore, el món de la màquina, el món del tecno. Tot i que aquest és el primer cop que ve al Mediterranea Festival, està molt contenta de l’experiència: “La veritat és que estic molt satisfeta i l’organització és de 10. Espero repetir l’any que ve.” Pel que fa a la poca presència femenina a dalt l’escenari, considera: “Encara falta molt de camí per recórrer, però estic contenta de veure que cada cop surten més noies que es dediquen a punxar.”

La gran estrella del festival és el cantant porto-riqueny Anuel AA, que va actuar a l’escenari principal, el Vibra Stage. Tot i que estava programat que comencés a les quatre de la matina, l’actuació va començar amb mitja hora de retard. Tot i així, el cantant no va defraudar el seu públic i va cantar algunes de les seves cançons més conegudes, com Más rica que ayer, 47, La llevo Al Cielo, La Ocasón. A part del cantant porto-riqueny, l’escenari principal també va acollir artistes coneguts de l’escena internacional urbana, com JC Reyes, Boza, El Súper Nueco o José de Rico.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.