Llibres

LLETRES

Arretxe reclama al pròxim govern mantenir el Pla del Llibre i la Lectura

Per la Institució de les Lletres Catalanes el seu compliment ha de ser una actuació prioritària

Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), demana al futur Govern de la Generalitat mantenir el Pla del Llibre i la Lectura amb totes les mesures implantades, ja que afirma que és essencial per al futur de la lectura a Catalunya.

La ILC té com a prioritat el Pla Nacional del Llibre i la Lectura i la directora assegura que totes les iniciatives d’aquest pla avancen i volen garantir que no s’aturin. En una entrevista amb l’ACN, Arretxe subratlla que el pla tirat endavant amb el departament d’Educació i Cultura compta amb 73 propostes amb uns objectius clars, uns pressupostos definits i uns calendaris.

“La Institució en té unes quantes d’aquestes mesures i volem que hi hagi recursos per poder-les aplicar perquè per nosaltres i la nostra Junta de govern marquen el full de ruta de la Institució”, expressa Arretxe.

El Pla busca potenciar la lectura en català i actualment, moltes de les iniciatives per aquest any ja estan en marxa. “Hi ha la campanya (de foment de la lectura), l’ajut per fer plans municipals de lectura, que és una de les peces fonamentals del Pla Nacional, l’ICEC ha atorgat l’ajut per promoció i campanyes de màrqueting del llibre en català o el pla pilot de biblioteques escolars. Totes les mesures del pla avancen, hem de garantir que no s’aturin” assegura la directora..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.