Altres

LA BISBAL D’EMPORDÀ

El Terracotta Museu rep una donació de 80 peces del ceramista Enric Segú

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà ha rebut una important donació de vuitanta peces del ceramista Enric Segú. La col·lecció, d’alt valor historicoartístic, s’incorpora a la col·lecció del museu bisbalenc enriquint significativament el nombre i la qualitat del fons provinent de Ceràmiques Segú. L’acte de signatura de la donació va tenir lloc a l’Ajuntament de la Bisbal dimecres 31 de juliol, de la mà d’Anna Maria Segú Riera i Alfred Cubiñá Segú, filla i net respectivament d’Enric Segú i Estrada, i d’Òscar Aparicio Pedrosa, alcalde de la Bisbal i president del Patronat del Terracotta Museu.

D’aquesta donació, en destaca un conjunt de quatre plafons ceràmics amb representacions de l’Empordà, incloent-hi una sirena, pescadors recollint la xarxa i dues escenes rurals: la verema i la sega de l’arròs de Pals. També inclou una vintena de gerres, una vintena de plats i peces diverses com rajoles decorades i làmpades, totes elles fetes amb diferents estils i tècniques.

Aquesta donació permetrà dur a terme estudis més exhaustius de l’obra d’Enric Segú i planteja, per primer cop, la possibilitat de produir una exposició monogràfica sobre aquest ceramista.

Enric Segú i Estrada, nascut a Barcelona el 1910, va fundar Ceràmiques Segú i va estar actiu durant la segona meitat del segle XX. Fotògraf de professió, Segú es va establir a la comarca després de casar-se amb una jove de Begur i va començar la seva trajectòria en la ceràmica de manera autodidacta l’any 1947 a la Platja de Fornells, on va construir el seu primer forn de prova. El 1950, va començar a treballar en la ceràmica decorativa de la Bisbal i el 1954 va establir el seu taller a Sant Climent de Peralta, on va construir un forn de flama invertida. Les seves peces es van poder contemplar en exposicions col·lectives i individuals en diferents certàmens especialitzats com el Concurs Nacional de Càntirs i en el Palacio de Cristal del Retiro de Madrid. També va col·laborar puntualment amb artistes de renom, com el pintor nord- americà resident a Palafrugell, Rodolfo Candelaria. El 12 de juny de 1986 la Generalitat de Catalunya li va atorgar el diploma de mestre artesà, juntament amb altres reconeguts ceramistes de la Bisbal com Xicu Maruny, Pere Salamó i Josep Vilà Clara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia