Música

música

Empórion Quartet homenatjarà Montserrat Vayreda amb un concert gratuït a Lladó

Aquest diumenge oferirà un recital al Teatre El Sindicat, amb poemes de Vayreda, per commemorar el seu centenari

El 28 d’agost es compliran cent anys del naixement a Lladó de la poetessa i escriptora Montserrat Vayreda (1924-2006). Per commemorar aquest centenari, diumenge vinent, 11 d’agost, tindrà lloc un concert gratuït de l’Empórion Quartet al Teatre El Sindicat de Lladó (19 h). L’Empórion Quartet oferirà un programa de cançons i poemes de Montserrat Vayreda, que la pianista i compositora figuerenca Maria Rosa Gratacós (1929-2021) va musicar.

Aquest quartet cambrístic està format per Carles Coll Bardès (violoncel), Carles Coll Costa (piano), Clara Valero (soprano) i Maria Rosa Oliveras (rapsoda). En primer lloc, interpretaran Creu-me vora la mar, La font, M’he enamorat i la Cançó de bressol amb els poemes originals recitats per Ma. Rosa Oliveras i després cantats per Clara Valero, totes dues acompanyades per Carles Coll, pare i fill, en la nova versió per a violoncel, piano i veu. Tot seguit, es declamarà el poema Lladó, del llibre Els pobles de l’Empordà, de Vayreda, amb música de fons composta per Carles Coll Costa. El concert acabarà amb cançons de Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Raimon.

La Generalitat de Catalunya ha decidit dedicar l’any 2024 a la figura de Montserrat Vayreda i Trullol celebrant diferents actes arreu de Catalunya, com ara aquest concert, organitzat per l’Ajuntament de Lladó amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia